Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen glundert na pole: "We hebben een geweldige auto"

Max Verstappen trok tijdens een zinderende kwalificatie aan het langste eind op de Red Bull Ring, tot grote vreugde van tienduizenden meegereisde Nederlandse fans.

Het oranjelegioen ontplofte toen Max Verstappen de poleposition veroverde voor de sprintrace in Oostenrijk. Met 0,029 seconde troefde de Nederlander rivaal Charles Leclerc af. Ook Carlos Sainz wist binnen één tiende van de Nederlander te blijven. "We moesten lang wachten door de rode vlag tussen beide runs in, dat is nooit geweldig. De baantemperatuur daalde en de wind veranderde van richting. Het was een bijzonder spannende kwalificatie op een uitdagende baan. Er zijn hier niet veel bochten, maar in de bochten die er zijn is het makkelijk om een foutje te maken. Ik ben erg blij met de pole, maar zaterdag en zondag worden de punten pas verdeeld."

Liefst 50.000 Nederlandse fans zorgden voor oranje tribunes op de Red Bull Ring. Verstappen wil ze dit weekend belonen met het maximale aantal van 34 punten. "We hebben een geweldige auto. Normaal is de kwalificatie niet ons sterkste punt. Ik hoop op een cleane eerste bocht en van daaruit kan er van alles gebeuren, maar ik voel me comfortabel door de auto die we hebben." "Het is ongelooflijk om het publiek hier te zien, er is zoveel oranje. De support die ik hier al enkele jaren krijg brengt zeker een glimlach op mijn gezicht. Ik hoop dat we er een geweldig weekend van kunnen maken."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024