Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen grapt over incident met Gasly: "Ik ga een bril kopen!"

Max Verstappen kende een hachelijk moment in de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, want hij kwam bijna in aanraking met de Alpine van Pierre Gasly. Uiteindelijk kan Verstappen er wel om lachen en heeft hij een cadeau in huis voor de monteur van de Fransman.

Verstappen sprintrace Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op de baan had Max Verstappen weinig problemen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar in de pitstraat moest hij wél opletten. Het team van Alpine stuurde Pierre Gasly naar buiten, net op het moment dat Verstappen al in de fast lane van de pitstraat reed. Verstappen moest de Fransman duidelijk ontwijken en moest zijn rempedaal flink intrappen om een aanrijding te voorkomen. De twee moesten zich voor dat incident melden bij de stewards.

Verstappen reageert op zijn eigen manier op het incident. "Ik zag het gebeuren met die monteur. Die stuurt hem gewoon naar buiten. Ik ga maar een bril voor hem kopen!", zo grapt Verstappen in gesprek met Viaplay. "En niet voor Pierre, maar voor die monteur." En heeft Verstappen dan al in gedachten wat voor bril dat moet worden? "Een hele grote!"

Uiteindelijk kreeg het team van Alpine een boete van 5.000 euro, omdat de stewards het Franse team schuldig achten aan een unsafe release. Gasly ontsnapt zo aan een straf en mag de race vanaf een keurige zevende plek starten.

Bekijk hieronder het incident tussen Verstappen en Gasly!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Verenigde Staten 2024