Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Verstappen haalt opgelucht adem: F1 zet voorlopig streep door veelbesproken regelwijziging

De F1 Commission heeft op de vrijdag van de GP van België gestemd over het weglaten van de bandenwarmers vanaf 2024. Voorlopig is de afschaffing uitgesteld.

Al langere tijd bestond het plan om de bandenwarmers in de Formule 1 niet meer te gaan gebruiken. Vanaf het seizoen van 2024 zouden de coureurs zonder de bandenwarmers gaan racen, waardoor ze op relatief koude banden het asfalt oprijden. De afgelopen maanden werden er meerdere Pirelli-testdagen afgewerkt waarbij de ideale banden werden getest die zonder bandenwarmers hun werk zouden kunnen doen.

De F1 Commission, waar alle teams, de FIA en de F1 in zetelen, moest hier nog wel over stemmen. Dit deden ze op de vrijdag voorafgaand aan de GP van België 2023, maar in de stemming is besloten om het plan voorlopig uit te stellen. In 2024 zullen de bandenwarmers zoals we deze nu kennen gewoon nog gebruikt worden, terwijl er volgend jaar verder wordt getest en het idee opnieuw wordt beoordeeld voor '25.

Veel coureurs waren er geen voorstander van. Max Verstappen was een van de voornaamste critici, want volgens de Nederlander brengt dit lastige situaties met zich mee. "Dan gaan we veel crashes zien", zei hij. Komend F1-seizoen hoeven Verstappen en concurrenten er zich dus geen zorgen over te maken.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen