Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op bij vergelijking met Formule 1-legendes

Max Vertappen heeft met de overwinning van de GP van Azerbeidzjan 25 overwinningen in de Formule 1 op zak, net zo veel als grootheden Niki Lauda en Jim Clark. De Red Bull-coureur vindt de mijlpaal zelf niet extreem bijzonder.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft in Bakoe zijn 66ste podium gescoord voor Red Bull en zijn 25ste overwinning in de Formule 1. De Nederlander verbreekt hiermee het record van 65 podiums bij Red Bull én heeft nu net zo veel overwinningen als F1-legendes Niki Lauda en Jim Clark.

De Formule 1-kalender telt dit seizoen een recordaantal races, wat het volgens Verstappen makkelijker maakt om dergelijke records te behalen. Hij haalt dan ook zijn schouders op bij de statistieken. "We doen ook gewoon meer races in een jaar", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365.

Hij wil zich dan ook niet direct meten aan Lauda en Clark. "Het is niet te vergelijken, maar het is natuurlijk wel mooi voor in de boeken", aldus de winnaar van de race in Azerbeidzjan.

Verstappen geniet van overwinning na ongelukkige seizoensstart

Met de overwinning in Bakoe breidt Verstappen de leiding in het wereldkampioenschap opnieuw uit, vooral nu titelrivaal Charles Leclerc nul punten scoorde door een uitvalbeurt. "Wij hadden onze pech aan het begin van het jaar", legt hij uit. "We wisten dat we een inhaalslag moesten maken, het heft elkaar zo een beetje op."

"Je moet elk weekend punten scoren als je echt wil vechten voor het wereldkampioenschap. Iedereen weet dat en iedereen probeert dat natuurlijk, maar het is niet altijd even makkelijk", aldus de Limburger.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17