Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen haalt schouders op na complimentenregen: "Voor mij heel logisch"

Max Verstappen baarde in de Grand Prix van de Verenigde Staten opzien door actief mee te denken of niet alleen zijn strategie, maar ook over die van zijn teamgenoot. Voor hem echter was dat helemaal zo bijzonder niet.

In de persconferentie op de donderdag voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Mexico vraagt RacingNews3565 aan Max Verstappen hoe zijn rol in het strategische geheel tot stand komt. Gebeurt dat spontaan tijdens de race, of denkt hij van tevoren strategieën uit? Hoe dat ook gaat, Verstappen stelt voorop dat het voor hem totaal logisch was om die rol aan te nemen. "Nou, voor mij was het volkomen logisch om daar over na te denken. Je wil gewoon niet dat zij (Mercedes, red.) een enorm bandenvoordeel krijgen. We hadden nu eenmaal twee auto's vooraan rijden, dan moet je dat in jouw voordeel zien te gebruiken", aldus de Nederlander over het moment waarom hij alom werd gelauwerd. Het zou volgens velen aantonen dat hij over veel overcapaciteit beschikt.

Verstappen rekent zich niet rijk

Gevraagd wat Max Verstappen dit weekend specifiek van Red Bull verwacht, geeft hij aan dat het allemaal om de details gaat: "Alles kan er op papier nog zo goed uitzien, maar je moet nog steeds zorgen dat je setup tiptop is, evenals alle communicatie eromheen. "Dus ja, het mag er dan goed uitzien voor ons, maar opnieuw moeten we er voor zorgen dat we er vanaf de eerste meters van de eerste vrije training bovenop zitten en dat we direct de goede kant op werken met de auto."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie