Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull-motorwissel volgens Verstappen totaal niet nodig

Soepel ging het tot de kwalificatie nog niet, maar Max Verstappen stond toch weer op poleposition in Australië. En dat had de Nederlander niet verwacht. Hij zoomt in op zijn kwalificatie en zijn motorwissel eerder op de dag.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Max Verstappen in de vrije trainingen nog een beetje achter de feiten aanliep, prijkt er toch weer P1 achter zijn naam na de kwalificatie in Australië. Schade aan de vloer, het chassis en de motor deerde hem niet. Verstappen knalde met een voorsprong van tweeënhalve tienden naar poleposition en gaat zo op jacht naar zijn tiende zege op rij. De Nederlander is zeer tevreden.

"Dat is natuurlijk wel heel fijn. Zelfs in de kwalificatie vond ik het nog niet helemaal lekker lopen in Q1 en Q2, maar in Q3 hebben we wat kleine aanpassingen kunnen doen, waarna allebei mijn rondjes echt goed aanvoelden."

Op de vraag of die aanpassingen dan het verschil maakten, wijst Verstappen op een combinatie van factoren: "Het gevoel was vanaf dat moment ook gewoon goed en die ronden heb ik ook echt tot op de limiet gepusht, dus ik was echt wel blij met mijn rondjes."

Gevraagd wat de grootste hindernis is gebleken op het Melbourne Grand Prix Circuit, stipt Verstappen de laatste sector aan: "Het hele weekend was die laatste sector het moeilijkst voor ons, maar uiteindelijk was dat in de kwalificatie iets beter."

"Gewoon voor de zekerheid"

Verstappen stond op de zaterdag aan het vertrek met een hagelnieuwe motor. Waren er zorgen over de betrouwbaarheid? Nee hoor, zo verklaart de Nederlandse Red Bull-kampioen: "Gisteren ben ik natuurlijk hard over een kerbstone gereden en daarom hebben ze hem voor de zekerheid gewisseld. Ik denk dat we gewoon met die motor door hadden kunnen rijden, maar voor de zekerheid hebben ze dat willen doen."

Is Verstappen nu extra blij met de poleposition, juist omdat hij zo moeizaam kwam? Nee, zo klinkt een antwoord op z'n Verstappens: "Ik heb liever dat het het hele weekend gewoon goed loopt. Dat scheelt je heel veel zoeken en proberen, waardoor je met een beter gevoel de race ingaat. Nu is dat allemaal een beetje moeilijk, terwijl Ferrari het ook goed voor elkaar lijkt te kunnen hebben in de race."

De tiende overwinning voor Verstappen, is die aanstaande? "We gaan er zeker voor, maar het gaat niet makkelijk worden."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract