Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen hakt nogmaals in op Le Mans-organisatie en roept op tot boycot

Dat Max Verstappen niet helemaal tevreden is met de Le Mans-organisatie, dat bleek eerder vandaag wel. Later op de dag laat hij nogmaals van zich horen.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mocht je het gemist hebben: Max Verstappen deed dit weekend mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Samen met zijn eigen Team Redline lag hij aan de leiding toen het helemaal mis ging. Op zaterdag werd de online race al twee maal stil gelegd omdat de server van buitenaf werd aangevallen en zondagochtend ging het in alle vroegte helemaal mis voor de Nederlander zelf.

Terwijl hij achter het virtuele stuur zat, werd hij tot drie maal toe zonder pardon van de server gegooid. Niet opzettelijk, maar het gebeurde wel. Daardoor verloor hij de leiding en zakte hij zelfs heel ver terug. De wedstrijdleiding kwam Team Redline niet tegemoet en dus besloten Verstappen en teamgenoten om de strijd te staken.

Shit servers

Het leverde meteen een boze Verstappen op, die later nog eens los ging op de Discord-server waar alle Le Mans-deelnemers verzameld waren. "Dus. Ik ga dit maar een keer schrijven. Misschien wordt het verwijderd, maar wat kan mij dat schelen", zo begint hij zijn relaas.

"Na vijf maanden voorbereiding op de titelstrijd en na twee maanden voorbereiding op Le Mans, is dit wat we krijgen. Dit was een schande voor de simrace community en voor alle grote merken en coureurs die er bij betrokken waren", hekelt bij.

"De hele race haperde alles, er waren twee rode vlaggen vanwege aanvallen op de server van buitenaf en constant verloren de mensen hun connectie met de server. Sommige mensen krijgen vervolgens hun opgelopen achterstand terug, sommigen niet. Allemaal vanwege die domme regel over vier auto's (alleen als vier of meer auto's tegelijk hun connectie met de server verliezen krijgen ze hun achterstand terug, red.)."

"Hoe kan je überhaupt afhankelijk zijn van de regels als je je eigen shit server niet eens onder controle hebt?", briest Max. "Dit is niet de eerste keer dat we dit doen. Letterlijk tijdens drie van de vier keer dat dit evenement is georganiseerd, werd ik van de server gegooid tijdens de race."

Boycot

Voor Verstappen is het de laatste keer geweest en hij hoopt dat meerdere van zijn simcollega's en -enthousiastelingen zijn voorbeeld gaan volgen. Verstappen doet daarbij een directe oproep aan de Le Mans-organisatie die de virtuele 24 uur van Le Mans samen met een andere partij opzet.

"Je zou denken dat je er na de eerste of tweede keer van leert, maar dit is gewoon een ramp. De Le Mans-organisatie moet echt eens goed kijken wat ze hier in de toekomst mee willen. Om op dit platform deze race te houden, is echt een clownshow", zo doelt hij op de racesimgame rFactor2.

"Ik ga nooit meer meedoen en dat komt allemaal door jullie incompetentie. Ik hoop dat veel mensen mijn voorbeeld volgen en dat we ergens anders wat beters neer kunnen zetten. Alle teams, merken en coureurs verdienen dat", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Waarom hebben Formule 1-auto's geen airbags?

Sinds 1980 zorgen de airbags in personenauto's ervoor dat het hoofd en torso van inzittenden wordt beschermd bij een frontale botsing. Maar in de Formule 1 maken ze geen gebruik van dit technische foefje. Maar waarom niet? We leggen het je in de onderstaande video haarfijn uit!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez