Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Heb in de simulator gereden met 2019-onderdelen"

Het team van Red Bull Racing kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe Formule 1-seizoen. Daarin verandert er veel voor het team met de komst van Pierre Gasly en de Honda-motor. Max Verstappen blikt alvast vooruit op het nieuwe seizoen.

Het team van Red Bull is al erg ver met het ontwerp van de bolide van 2019. Ingrijpend zijn de wijzigingen aan de voorvleugel, ingegeven door de nieuwe F1-regels. "Ik heb nog niet in de nieuwe auto gereden in onze simulator, maar al wel enkele keren de nieuwe ophanging en diverse andere onderdelen getest", laat Verstappen aan Ziggo Sport weten.

Iedereen is erg benieuwd naar de prestaties van de Honda-motor. Is de Japanse krachtbron de sleutel tot nieuwe successen voor Red Bull? In de simulator van Red Bull kon de Nederlander voor het eerst kennismaken met de nieuwe motor. "We hebben alle simulaties van de Honda-motor die ook op de testbank ligt. Ik kan vanuit de simulator de motor besturen en we kunnen alle data inzien." De komst van de Honda-motor heeft ook grote invloed op het ontwerp van de nieuwe RB15 legt Verstappen uit. "De grootste invloed heeft het op de versnellingsbak in verband met de krachten die daarop komen en op de koeling. Er is op tijd besloten om over te stappen naar Honda, waardoor er voldoende tijd was om deze aanpassingen te doen." Heeft Verstappen nog wensen aan zijn nieuwe bolide? "Veel downforce is altijd goed voor de banden, zodat je ook wat rustiger aan kan doen en ze kan sparen. Je wil altijd een zo snel mogelijke auto bouwen en daar streven we natuurlijk naar."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'