Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen heeft FIFA al maanden niet aangeraakt: "Doe veel simraces"

Eén van de hobby's van Max Verstappen was het spelen van de game FIFA. De 21-jarige Nederlander erkent in de laatste maanden het voetbalspelletje echter weinig meer aan te hebben geraakt. Verstappen is weer helemaal verslingerd geraakt aan het simracen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In de afgelopen weken doken er meermaals berichten op dat Verstappen, in dienst van Team Redline, achter het virtuele stuur zou kruipen voor een online race. Samen met McLaren-simulatorrijder Rudy van Buren won de Nederlander zelfs de acht uren van Silverstone.

"Nu ik weer veel aan simracen doe, heb ik FIFA eigenlijk een beetje laten liggen", knipoogt Verstappen. "In de laatste vier a vijf maanden heb ik het spelletje sowieso niet meer zo heel veel gespeeld en in de afgelopen anderhalve maand heb ik het niet eens aangeraakt. Kortgeleden heb ik een simrace gewonnen en ik beleef er veel plezier aan. Als ik thuis ben geniet ik ervan om te simracen."

"Het is goed om zoiets te doen, want je moet zeer gefocust zijn", belicht de vijfvoudig Grand Prix-winnaar zijn virtuele praktijken. "In de simracewereld gaat het er zeer professioneel aan toe en het is voor een Formule 1-coureur als ik moeilijk om gelijk consistent te zijn, de fysieke wereld is voor mij natuurlijker dan de virtuele, waar het voor de professionele simracers natuurlijker is om in de simulator te zitten", vertelt hij bij de BBC-podcast Chequered Flag.

RacingNews365-columnist Rinus van Kalmthout traint bij Verstappens simmaatje Atze Kerkhof en liet ten overstaande van dit medium weten dat de simulator van enorme meerwaarde kan zijn voor coureurs.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam