Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft goed nieuws na oplopen 'extreem' virus

Max Verstappen wil in Australië nogmaals benadrukken dat hij zich weer bijna helemaal de oude voelt na het oplopen van een heftig virus. Tegenover de Nederlandse pers deelt hij wat meer details.

Max Verstappen verscheen in Saoedi-Arabië al een dag later op het circuit, maar was wel fit genoeg om het raceweekend te verrijden. Hoewel hij een toprace kende en vanaf de vijftiende plaats naar de tweede plaats reed, moest hij tijdens de persconferentie in Australië toegeven dat het weekend toch zwaarder was dan hij van tevoren dacht. De Limburger liet tijdens de persconferentie ook weten dat hij toe was aan de korte pauze in april. Er wordt drie weken niet geracet, waardoor Verstappen wat meer tijd heeft om te herstellen. Dit wekte de indruk dat hij nog niet helemaal fit is in Melbourne, maar dat valt mee. In een bijeenkomst van een selecte groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365 , wordt hem gevraagd of hij helemaal hersteld is. "Dat denk ik wel", is zijn antwoord. "Het was toch erger dan ik dacht. Ik wilde niet geloven dat ik niet 100% fit zou zijn in Saoedi-Arabië, maar uiteindelijk voelde het tijdens het traplopen in de hospitality al alsof ik een long miste, dus ja, dat was zeker niet ideaal." In Australië ziet het er nu stukken beter uit. Verstappen legt uit dat het virus uit zijn lichaam moet zijn. "Met dat virus zeggen ze dat het ongeveer twee weken duurt voor het helemaal uit je systeem is, dat is nu dus voorbij. Ik heb uiteindelijk weer wat kunnen trainen en dat voelde wel weer normaal, dus ik hoop dat het dit weekend ook weer zoals normaal is." "Het was gewoon een virus. Moeilijk te zeggen wat, maar het was geen covid. Dat kan je natuurlijk zien in je bloed. Het was alleen wel heel agressief op het lichaam, iets wat ik nog nooit heb gehad. Natuurlijk ben ik wel eens ziek geweest met koorts en zo, maar deze keer was het toch extremer dan verwacht."

Beter resultaat in Saoedi-Arabië?

Verstappen legt uit dat hij uitkijkt naar een paar weken zonder Formule 1 Grand Prix, maar niet omdat hij moet bijkomen. "Meer om een normale training te hebben. De laatste weken, mede door het reizen, heb ik niet normaal kunnen trainen. Ook omdat ik niet fit was, maar ik moet zeggen dat ik me de week na Saoedi-Arabië al een stuk beter voelde." Als hem wordt gevraagd of hij in Djedda nog nét wat meer had kunnen presteren en bijvoorbeeld een gooi had kunnen doen naar de overwinning als hij topfit was, moet hij toegeven: "Dan is er tegen het einde van de race misschien wat meer mogelijk als ik normaal gesproken wat fitter ben. Ik voelde me gewoon niet fit en dat was nu voor de eerste keer in mijn carrière te merken in de auto", aldus Verstappen, die dit weekend weer verwacht fit te zijn.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie