Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft goed nieuws over cruciaal Red Bull-probleem

Red Bull heeft nog steeds een cruciaal probleem als het om kerbstones en hobbels gaat. Max Verstappen heeft er echter het volste vertrouwen in dat een oplossing mogelijk is.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ook tijdens de Grand Prix van Canada was Max Verstappen weer niet helemaal blij met het rijgedrag van de RB20. De Nederlander gaf op de radio aan dat hij in drogere omstandigheden geen enkele kerbstone kon raken door de ophanging, al haalde hij wel op knappe wijze de overwinning binnen. Verstappen spreekt in de persconferentie na afloop zijn vertrouwen in Red Bull uit. Een oplossing is mogelijk, denkt de drievoudig wereldkampioen.

"Ik denk echt dat we dit probleem op kunnen lossen zonder andere onderdelen van de auto te beïnvloeden", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik had in de race het gevoel dat het rijden over kerbstones niet mogelijk was. We weten dat het een zwakte van ons is en ik weet ook dat we keihard werken om het op te lossen. Ik heb namelijk echt het idee dat het op dit moment een zeer belangrijke beperking in prestaties oplevert."

De 26-jarige Verstappen kijkt nu daarom uit naar races waarin kerbstones en hobbels minder van belang zijn. "Natuurlijk heb ik zin in circuits waar we wat minder kerbstones en hobbels hoeven te bedwingen. Je ziet elk weekend dat bepaalde teams sterker zijn op specifieke circuits. Dat maakt het ergens heel tof, maar ook uitdagender. De Grand Prix van Canada was in ieder geval leuk en het houdt ons ook zeker scherp. We kunnen ons geen fouten meer veroorloven, want elk detail telt."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"