Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft goed nieuws voor Alonso: "Ik heb in diezelfde positie gezeten"

Max Verstappen is ervan overtuigd dat zijn Spaanse Formule 1-vriend Fernando Alonso minstens een keer op de bovenste trede van het ereschavot kan staan.

Max Verstappen en Fernando Alonso kunnen goed met elkaar overweg. Op een jaar bij Toro Rosso na heeft Max Verstappen op de baan echter nooit echt kunnen strijden met de Spanjaard, die de laatste jaren steevast in het middenveld rondreed, terwijl de Red Bull-coureur vooraan voor overwinningen of podiums streed. Dit jaar kan het echter wel eens anders zijn, want Aston Martin heeft een dijk van een auto gebouwd. Tijdens de GP van Bahrein kon de Spanjaard de strijd aangaan met Ferrari en Mercedes en finishte hij achter de Red Bulls op de derde plaats. In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt Verstappen gevraagd naar de kansen van Alonso en Max zegt vurig te hopen dat hij het gevecht aan kan gaan met de andere tweevoudig wereldkampioen. "Ik hoop dat Fernando dit jaar mee kan strijden om de wereldtitel! Hij heeft namelijk een aantal jaren achter de rug waarin hij niet mee kon strijden vooraan het veld, dus ik ben blij hem in race een hier naast mij te zien staan."

Verstappen weet hoe het is

Verstappen heeft ook complimenten voor het team van de Spanjaard, want hij ziet dat er bij de concurrent goed werk wordt verricht. "Eerder heb ik het al gezegd, maar Aston Martin heeft de spirit en de drive, ze willen winnen en hebben veel goede mensen aangenomen. Het kan alleen nog maar beter worden voor hen!" "Het is lastig om te zeggen of ze dit jaar al mee gaan strijden voor de titel, maar ze hebben zeker kansen op overwinningen! Ik heb mezelf al eens in dezelfde positie bevonden." Max legt uit wat hij daarmee bedoelt. "De ene race rij je twintig à veertig seconden achter de winnaars, maar alsnog kan je twee à drie races winnen, want sommige circuits passen heel goed bij je auto en dan komt alles samen. Dan kan je met wat geluk of hulp soms een race winnen." "Aston Martin heeft zeker een goed pakket en nu draait het er voor hen om dat ze dat pakket verder ontwikkelen", aldus de Nederlander. Wat denk jij? Kan Alonso het flikken dit jaar? Laat het hieronder weten

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'