Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft onheilspellende boodschap voor zijn F1-concurrenten

Max Verstappen domineert, maar doet dat niet eens door tot het gaatje te gaan. In Silverstone jaagt hij op zijn achtste Grand Prix-zege van het seizoen. In Oostenrijk deed hij het ook rustig aan.

Max Verstappen domineert dit seizoen in de Formule 1 en het heeft er alle schijn van dat hij soms niet het achterste van zijn tong hoeft te laten zien om het best mogelijke resultaat te halen. Afgelopen vrijdag versloeg hij Charles Leclerc in de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk met slechts 0,04 seconden verschil. Er zat toen zeker nog wat meer in de tank, geeft Verstappen relaxed toe in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Ik hoefde maar 0,04 sneller te gaan, dus ik zat nog steeds niet op de limiet die ronde. Je wil je auto binnen de witte lijnen houden, want ze waren heel streng aan het controleren. Dus zodra ik zag dat ik in bocht vier al een betere rondetijd had, wist ik dat dat genoeg zou moeten zijn."

Red Bull staat niet stil

Het verschil aan het einde van de GP van Oostenrijk, voor Max' extra pitstop, was bovendien minstens zo groot als tijdens de eerste Grands Prix van het jaar. In Monaco en Montreal, twee circuits die minder goed bij de Red Bull passen, won hij ook, zij het met een kleinere voorsprong. En dat terwijl de concurrentie vele verschillende grote updates heeft meegenomen, daar waar Red Bull af en toe een kleine update introduceert. Een goed teken, knipoogt Verstappen. "We hebben een geweldige start van het F1-seizoen meegemaakt. Race na race begrijpen we onze auto bovendien nog wat beter en weten we steeds beter wat we nodig hebben." "Toch staan we niet stil", vervolgt hij onheilspellend. "Het klopt dat andere teams vaker grotere updates meenemen, maar wij nemen ook nieuwe dingen mee. Dat is absoluut een goed teken. Onze marge is nog steeds groot. Op sommige circuits is het natuurlijk wat groter dan op andere circuits, maar over het algemeen hebben we een sterke basis. We moeten ervoor zorgen dat we er altijd het maximale uit halen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"