Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft slecht nieuws voor de concurrentie voor GP Saoedi-Arabië

Max Verstappen gaf met zijn poleposition natuurlijk al het signaal af dat hij in Saoedi-Arabië de te kloppen man is. Maar is hij wel te kloppen?

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de vrije trainingen was Max Verstappen in zijn Red Bull RB20 al goed, met niet alleen de snelste tijden in VT1 en VT3, ook zijn racepace was wederom onverbiddelijk. En dan gaf de regerend wereldkampioen na de kwalificatie ook nog eens aan dat zijn setup tijdens de kwalificatie nóg beter was dan tijden de vrije trainingen. Geen goed nieuws voor onder meer de vanaf P2 startende Charles Leclerc die misschien nog hoopt heeft op een stuntje in Saoedi-Arabië.

"Ik denk dat ik me over het algemeen, de hele dag al, wat comfortabeler voelde met de auto. De balans was wat beter. Ja, ik kon gewoon wat meer pushen", kijkt Verstappen terug op de kwalificatie. "Deze was best leuk. Geen grote problemen en ik kon gewoon de baanevolutie een beetje volgen, daar was ik heel blij mee. Over het algemeen presteerde de auto gewoon erg goed. Ik voelde me comfortabel en kon tot het uiterste gaan. En als je op een circuit als dit dat gevoel hebt, denk ik dat het helpt om er een goede rondetijd uit te halen."

Nóg betere Red Bull RB20

Op donderdag vloog Verstappen al in de lange runs in de trainingen en was hij ruimschoots sneller dan wie dan ook. Volgens Verstappen is zijn auto op weg naar de race nóg beter geworden, dus dat belooft weinig goeds voor de concurrentie. "Donderdag voelde het goed, ook al denk ik dat de set-up die we toen hadden niet zo goed was als in de kwalificatie. Dus ik kijk uit naar de race. Normaal gesproken hebben we een goede racepace en natuurlijk zal de bandenslijtage niet zo hoog zijn als in Bahrein. We zullen moeten zien hoe dichtbij iedereen zit, maar van onze kant denk ik dat de auto goed is afgesteld."

Het wordt de vijfde achtereenvolgende GP dat Verstappen en Leclerc de eerste startrij bezetten, waarvan de Nederlander vier keer op pole. Wat verwacht hij van deze start? "We zullen zien wat er gebeurt. Het is niet het moment waar je tegenwoordig de race wint. Natuurlijk probeer je een goede start te hebben, maar het is belangrijk om gewoon goed door de eerste ronde te komen en daarna te settelen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'