Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen hekelt betutteling in de Formule 1: "Hard racen, dat is alles wat telt"

Voor Max Verstappen is de Formule 1 en racen in het algemeen zijn leven. Dat wil echter niet zeggen dat hij alles in de sport tot in de puntjes wil controleren. Geheel in de stijl van Johan Cruijff, de voetballer waar Verstappen tegenop kijkt, reduceert hij zijn sportdiscipline tot een overzichtelijk spelletje: "Ik heb een gaspedaal, een rempedaal en een stuur, en daarmee moet ik zo hard mogelijk zien te rijden.

Verstappen winst Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helden heeft Max Verstappen als kleine jongen nooit gehad, maar zeker na zijn ontmoeting met de in 2016 voetballegende Johan Cruijff keek hij tegen de man op: "Voor mij kan een held alleen maar iemand zijn die je persoonlijk hebt ontmoet. Ik kan niet iemand bewonderen als ik niet weet hoe die persoon werkelijk is. Johan Cruijff was een fijne man, op geen enkele manier arrogant", zo laat Max Verstappen in een interview met The Telegraph optekenen.

De manier waarop Cruijff dacht, staat Verstappen bovendien wel aan. Net zoals de iconische #14 voetbal in woord reduceerde tot een 'spel dat met een bal en de voeten gespeeld wordt', zo maakt Max Verstappen de essentie van Formule 1 niet nodeloos gecompliceerd.

"Ik heb er een broertje dood aan als mensen beginnen over de optimale lichaamstemperatuur van een coureur en bepalen op welk moment je precies hoeveel moet drinken. Uiteindelijk heb ik een gaspedaal, een rempedaal en een stuur tot mijn beschikking en het gaat erom dat ik daar zo hard mogelijk mee weet te rijden."

"De essentie van de Formule 1 is in mijn ogen dan ook dezelfde als die van de kartsport. In dat opzicht doe ik nu ook niets anders. Ik houd ervan om hard te rijden en de rest is bijzaak. Zo sta ik erin en zo simpel moet het in mijn ogen ook zijn."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen