Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen hekelt FIA: "Dat is belachelijk"

Max Verstappen is het niet eens met een aantal beslissingen van de FIA gedurende het seizoen. De Nederlander had al kampioen moeten zijn en vindt het belachelijk dat het veiligheidsorgaan ineens 'dreigt' met puntenaftrek.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi, de allerlaatste race van het seizoen, herinnerde de FIA in de Event Notes aan dat ze bevoegd zijn om WK-punten af te pakken. Dit was overduidelijk een waarschuwing naar titelkandidaten Max Verstappen en Lewis Hamilton na eerdere crashes en incidenten in het seizoen. Verstappen is niet blij met het handelen van de FIA, zo laat hij weten aan De Telegraaf.

"Als je naar bepaalde beslissingen kijkt, heb ik in ieder geval niet het gevoel dat ze op mijn hand zijn", antwoordt de Red Bull-coureur als hem gevraagd wordt of de FIA liever wil dat Hamilton het kampioenschap verovert. "Bij de laatste race in Saoedi-Arabië word ik gestraft en andere coureurs hoeven na eenzelfde situatie niet eens bij de stewards te komen. Waarom is het voor mij opeens anders?"

Verstappen en Hamilton staan op exact hetzelfde puntenaantal, waardoor de Grand Prix van Abu Dhabi allesbepalend is. De Nederlander baalt dat hij buiten zijn macht punten moest missen gedurende het seizoen. "Met de kennis van nu is die klapband in Bakoe extreem pijnlijk geweest. In Hongarije ben ik eruit geknikkerd door zijn teamgenoot en op Silverstone door hemzelf", zegt hij, doelende op de Mercedes-coureurs.

Ineens handelt de FIA anders?

Nu een crash in het voordeel lijkt van Verstappen (de Nederlander wint het WK als beide coureurs buiten de punten finishen, red.) vindt hij het hinderlijk dat de FIA ineens dreigt met puntenaftrek. Tijdens eerdere incidenten werd er namelijk anders gehandeld door het veiligheidsorgaan van de autosport. "In Silverstone kreeg hij (Hamilton, red.) een tijdstraf van tien seconden, maar won hij de race. Nu is de FIA blijkbaar ook bezig met een mogelijke crash, want ineens wordt aangestipt dat je als coureur puntenaftrek kunt krijgen."

"Dat vind ik belachelijk", hekelt Verstappen. "Nu wel en toen niet, terwijl hij expres op mij inreed. Die hype over het gelijke aantal punten interesseert mij ook niet. Ik had eigenlijk al kampioen moeten zijn. Laat ik zeggen dat ik niet gelukkig ben geweest met de beslissingen die zijn genomen."

Voorspel en win

Wie wint de GP van Abu Dhabi 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen en Hamilton gewaarschuwd: FIA mag WK-punten aftrekken bij onsportief gedrag

Michael Masi benadrukt dat de wedstrijdleiding WK-punten mag afpakken als er door onsportief gedrag of op een onethische manier een overtreding wordt begaan. Het benadrukken van deze regels moet een duidelijke waarschuwing zijn voor onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

43 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur