Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Helaas nooit echt tegen Alonso kunnen racen"

In de vier jaar dat Max Verstappen zich Formule 1-coureur mag noemen, heeft hij nooit echt lekker kunnen knokken met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. De Nederlander vindt dat ronduit jammer.

Toen Max Verstappen in 2015 in de sport debuteerde, stapte Fernando Alonso van Ferrari over naar McLaren. Het team uit Woking was echter geen schim van het topteam van weleer, niet geholpen door de gebrekkige Honda-motor achterin de bolides. Terwijl de ster van Verstappen rijzende was, moest Alonso vaak alle zeilen bijzetten om zich uit de achterhoede te ontworstelen.

Zo kon het gebeuren dat Alonso en Verstappen elkaar zelden met gelijkwaardig materiaal troffen op de baan, tot grote teleurstelling van de Red Bull-coureur. "Het is jammer dat ik nooit echt tegen Fernando heb kunnen racen. Hij was er al die jaren wel, maar door de problemen bij McLaren reed hij steevast achteraan. Heel jammer, want ik heb wel met jongens als Sebastian Vettel en Lewis Hamilton kunnen knokken, maar dus niet met Alonso." "Vroeger toen ik nog voor de televisie zat, maakte Alonso het Vettel en Hamilton nog moeilijk, dus hoewel het leuk is dat ik met hem heb mogen racen, is het jammer dat ik niet met hem heb kunnen vechten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'