Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Helmut Marko hoort ook optimistisch te zijn"

Volgens Max Verstappen is er alle reden voor Helmut Marko om regelmatig optimistische uitspraken te doen over de samenwerking tussen Red Bull en Honda in de Formule 1. De Nederlander houdt er zelf echter een andere benadering op na.

"Van Helmut mag je verwachten dat hij zo optimistisch is", zo laat Verstappen optekenen in een interview met dagblad De Limburger over het begin van het Formule 1-seizoen. "Dat hoort zo en hij geeft ook aan waarom hij zo denkt. Op die manier motiveer en stimuleer je ook de mensen op de fabriek. Ik ben meer afwachtend en terughoudend."

In het artikel reageert de 21-jarige coureur op een reeks stellingen over het nieuwe Formule 1-seizoen. Zo gaat hij ook in op het optimisme vanuit de buitenwereld, dat volgens de geformuleerde stelling van de interviewer nergens op gebaseerd zou zijn. Verstappen: "Ik hecht daar geen waarde aan. Dat roepen vooral mensen die er weinig verstand van hebben. Ik ben er nooit vanuit gegaan dat we meteen op kop zouden rijden. Dat kan je ook niet verwachten. We zijn geen Ferrari of Mercedes, die al jaren met deze klus bezig zijn. Ik bekijk het meer vanuit het proces waarmee wij aan het werk zijn. Dat moet ergens toe leiden en ik ben absoluut niet bang dat we op een dood spoor belanden. Ik denk dat we met Honda op weg zijn naar een mooie toekomst.”

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"