Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Het boeit me niet wat Leclerc allemaal zegt"

Charles Leclerc maakte zondag tijdens de Grand Prix van Sakhir een grote inschattingsfout. Daardoor crashte de Monegask tegen de bolide van Sergio Perez en nam hij ook Max Verstappen mee in zijn crash. De Nederlander eindigde door de actie van Leclerc in de bandenstapels en zag zijn kansen op een overwinning zo in rook opgaan.

Verstappen DRS Sakhir
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de crash vroeg Charles Leclerc aan Max Verstappen wat er nu precies gebeurde tijdens de crash die de Ferrari-coureur zelf veroorzaakte: "Ik zei hem dat hij Sergio Perez raakte en dat ik geen kant meer op kon", aldus de Red Bull-coureur tegenover het Ziggo-programma Peptalk. "Ik was redelijk passief bij de start en probeerde mijn plek vooral te behouden. Ik nam bij de start geen risico, want ik wilde namelijk niet in een Mercedes-sandwich terecht komen, zoals me dat ook bij de Ferrari's gebeurde in Singapore 2017."

"Valtteri Bottas maakte een fout in bocht twee en daarna remde ik wat eerder bij de volgende bocht. Daar kwam Leclerc voorbij geschoten en die zou als hij Perez niet zou hebben geraakt ook zeker een eind verder zijn doorgeschoten", vervolgt Verstappen zijn verhaal over het incident.

"Ik heb na het incident de pers te woord gestaan en ben daarna direct naar mijn hotel gegaan. Ik heb daar de laatste 20 á 30 ronden nog gekeken van de race, want er vond natuurlijk nog genoeg drama plaats", aldus Verstappen die inmiddels al in Abu Dhabi zit. "Ik ben met David Coulthard, Paul di Resta en Daniel Ricciardo naar Abu Dhabi gevlogen. Het is hier allemaal wat strenger wat betreft de Covid19-regels, dus ik kan alleen naar het hotel en het circuit hier."

Jack van Gelder confronteerde Verstappen in het programma ook nog met een eerder opgenomen interview van Leclerc. Daarin liet de Monegask voorafgaande aan de GP van Sakhir weten dat Verstappen volgens hem soms aparte dingen kan zeggen in de media. Daar trekt Verstappen zich echter weinig van aan: "Het boeit me niet wat Leclerc allemaal zegt, als hij niet wil weten wat ik zeg, dan moet hij mijn reacties maar niet lezen", aldus het advies van de Nederlander aan het adres van de Ferrari-coureur.

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen.

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1