Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hint naar vroeg F1-pensioen: "Waarschijnlijk probeer ik dan andere dingen"

Hoe lang zien we Max Verstappen in de Formule 1? Dat kan mogelijk korter zijn dan we welllicht vermoeden, zo laat hij steeds weer, en misschien wel steeds stelliger doorschemeren.

Max Verstappen heeft in het verleden al vaker aangegeven dat hij niet zoals kampioenen als Michael Schumacher en Fernando Alonso tot in de veertig door zal blijven racen. Woorden van gelijke strekking herhaalde hij nu ook tegenover F1 : "Ik zie mezelf niet tot mijn veertigste in de Formule 1 racen, want ik wil ook andere dingen doen." Maar dan geeft hij aan dat hij mogelijk zelfs al vroeg in de dertig zou kunnen overwegen de Formule 1 vaarwel te zeggen: "Ik heb plezier in wat ik momenteel doe en ik zal zeker nog enkele jaren in de F1 actief blijven. Ik heb een contract tot en met 2028." "Maar wat er daarna gebeurt, hangt af van hoe alles gaat, maar waarschijnlijk zal ik dan ook andere vormen van racen gaan proberen, omdat ik het belangrijk vind dat je verschillende dingen uitprobeert."

Verstappen geniet van Red Bull

Als hij zegt dat de dingen af hangen van hoe alles gaat, dan doelt hij natuurlijk ook op Red Bull: "Ik geniet ervan dat ik al heel lang deel uit heb mogen maken van dit team en hoop dat dat nog lang zo zal zijn", aldus de Nederlandse tweevoudig wereldkampioen Formule 1. Mocht Verstappen daadwerkelijk de sport verlaten als zijn huidige contract afloopt, betekent dat hij met slechts 31 lentes op de teller nieuwe uitdagingen buiten de sport aan gaat.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"