© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Honda-motor presteert uitstekend"

17 mrt. 11:11 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor het eerst in lange tijd hoorden we Max Verstappen niet over een gebrek aan motorvermogen. De nieuwe Honda-motor achterin de Red Bull presteerde feilloos bij de seizoensopener in Australië.

Drie seizoenen op rij sprak Verstappen nagenoeg ieder raceweekend over het gebrek aan motorvermogen van de Renault-motor. In Australië had de Nederlander dit weekend echter niets dan lof voor de krachtbron. De overstap van Red Bull naar Honda is tot op heden een schot in de roos.

"We hadden de hele race een goed tempo, het was zeker een grote stap ten opzichte van vorig jaar. Als ik onze topsnelheden vergelijk met die van de twee andere topteams, dan ben ik erg tevreden", blikt Verstappen tevreden terug.

"De motor presteerde uitstekend, zonder problemen en dat is zeer belangrijk. De komende tijd gaat uitwijzen of we mee kunnen doen om de zeges."

Verstappen stond voor het eerst in zijn Formule 1-carrière in de openingsrace van een seizoen op het podium. Teamgenoot Pierre Gasly wist na een teleurstellende kwalificatie niet verder te komen dan een elfde positie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen