Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen hongerig naar eerste wereldtitel: "Moet niet te lang duren"

Max Verstappen is bezig aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1. De teller staat momenteel op vijf zeges, maar de Red Bull-coureur wil meer en droomt van een eerste wereldtitel.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Of Max Verstappen in 2019 een serieuze rol kan spelen in de titelstrijd valt nog te bezien. Het seizoen is drie races oud en Mercedes domineerde deze als nooit tevoren: de Duitsers wonnen ze alle drie met een dubbelzege. Verstappen bezet momenteel de derde positie in het WK, maar put hoop uit de upgrades die Red Bull en Honda meenemen naar de komende races.

"Ik hoop dat ik niet lang meer hoef te wachten op mijn eerste wereldtitel. Het seizoen is nog lang en er kan nog veel veranderen!", laat hij optekenen in Gazzetta dello Sport.

Mocht het tot een echt titelgevecht komen dan is de Red Bull-coureur niet bang voor de toenemende druk. "Ik voel geen extra druk tijdens het strijden om de titel. Ik denk dat die druk pas zal komen tijdens de laatste races van het seizoen indien je dan nog volop meestrijd voor de titel."

"Maar als je als coureur ieder weekend in staat bent om te strijden voor het podium of de overwinning, dan levert dat eigenlijk geen druk op . Het is namelijk de beste positie waarin je jezelf kan bevinden."

Om de concurrentie te verslaan moet er nog wel wat veranderen bij Red Bull en Honda erkent de Nederlander. "Onze motor is nog niet op het niveau van Mercedes en Ferrari. Maar, dat is niet ons grootste probleem op dit moment. We missen nog wat grip en moeten ons chassis verbeteren. We moeten eerst onze eigen problemen oplossen, voordat we naar voren kunnen kijken."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam