Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hoopt op perfect Red Bull-resultaat: "Maar winnen kan Perez zelf wel"

De wereldtitels zijn binnen voor Max Verstappen en Red Bull, maar in Mexico is de motivatie er niet minder om. De tweevoudig wereldkampioen hoopt op een één-twee voor het team en het beste resultaat voor teamgenoot Sergio Perez in zijn thuisrace. Cadeautjes komen er echter niet.

Red Bull en Max Verstappen zijn ook op het Autodromo Hermanos Rodriguez topfavoriet voor de overwinning. Met nog drie races te gaan dit Formule 1-seizoen zijn de wereldtitels veroverd, maar een zege blijft altijd het doel. In de thuisrace voor Perez hoopt Verstappen het best mogelijke resultaat voor het team. "Als team willen we hier een resultaat behalen", laat hij weten op Verstappen.com . Dat het in Mexico de thuisrace is voor zijn teamgenoot maakt niet heel veel uit. "Het betekent niet dat er cadeautjes uitgedeeld gaan worden. We werken samen en als team proberen we het maximale eruit te halen. Als wij hier eerste en tweede zouden worden, is iedereen blij. Checo is goed genoeg om zelf races te winnen." "Een thuisrace rijden is altijd geweldig en ik ben ervan overtuigd dat hij goed zal presteren", aldus Verstappen, die zelf eerder dit jaar voor de tweede keer zijn thuisrace in Zandvoort won.

Verstappen verwacht stevige concurrentie

Een één-twee is het doel, zoals altijd bij Verstappen en Red Bull. Makkelijk is dat niet, ondanks het feit dat hij en Perez dit al meerdere malen voor elkaar wisten te krijgen. "Het zit allemaal dicht bij elkaar, maar we gaan daarvoor. We hebben een goede onderlinge relatie. Hij is een geweldige coureur en teamgenoot en we werken echt goed samen en hebben daarnaast ook veel lol." De Grand Prix van Mexico zal op zondag 30 oktober worden verreden. Eerst is het nog tijd voor de vrije trainingen en natuurlijk de kwalificatie. Verstappen geniet met volle teugen van het weekend in Mexico-Stad: "Het is altijd mooi om hier te zijn, de sfeer is heel speciaal. De fans houden van de F1 en zijn dolenthousiast over Checo."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training