Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Hopen dat we in de komende races de stap kunnen maken"

Max Verstappen is tevreden met de seizoensstart van Red Bull, maar hoopt dat het team in de komende weken de volgende stappen kan zetten. Daarbij moeten zowel de ontwerpers van de RB15 als de technici van Honda flink aan de bank, om de achterstand op Mercedes te verkleinen.

Verstappen Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met twee derde plaatsen en drie vierde plaatsen presteert Max Verstappen in 2019 zeer constant. De Nederlander haalt het maximale uit zijn Red Bull en is 'best of the rest' achter het dominantie team van Mercedes. In de komende weken moet duidelijk worden of Red Bull een serieuze poging kan wagen om de dominante reeks van Mercedes te doorbreken.

"We werken volgas, maar het is niet makkelijk om het zo goed voor elkaar te krijgen als Mercedes", aldus verstappen op de Jumbo Racedagen. "We willen winnen en iedereen binnen het team heeft dezelfde mentaliteit. Ik hoop dat we in de komende periode nog wat stappen kunnen zetten."

Aan de Red Bull-Honda combinatie werken liefst 1000 mensen dag en nacht om het gat met Mercedes te dichten. Allen zijn vastberaden om te slagen in hun missie: "Iedereen binnen het team weet dat het nog beter moet. Een podium is mooi, zeker als je daarmee het maximale uit het materiaal haalt. Hopelijk kunnen we in de komende wedstrijden stappen naar voren zetten."

De eerste kans om de hegemonie van Mercedes te doorbreken vormt de Grand Prix van Monaco die dit weekend op het programma staat. Een race waarin Verstappen vaak een hoofdrol vertolkte, maar tot op heden in negatieve zin. In de edities van 2015, 2016 en 2018 zorgden crashes ervoor dat er geen klinkende resultaten werden behaald. Met zijn huidige vormpeil en foutloze optredens in 2019, is de Red Bull-coureur één van de favorieten voor de zege in het prinsdom.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco