Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen houdt FIA bij de les: "Dat zouden ze elk jaar moeten doen"

Max Verstappen las met interesse de uitkomsten van het onderzoek naar de laatste Formule 1 Grand Prix van 2021, de GP van Abu Dhabi. Hoewel hij het niet eens is met alle uitkomsten, juicht hij het stukje reflectie van de FIA wel van harte toe.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein publiceerde de FIA het onderzoek naar de ontknoping van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Max Verstappen won de wereldtitel na de veelbesproken call van wedstrijdleider Michael Masi om de race met nog één ronde te gaan onder groen te hervatten. Even daarvoor had hij enkel de coureurs tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen voorbij gewuifd, waardoor we een één-op-één gevecht te zien kregen. Centraal in het onderzoek stond of de juiste procedures werden gevolgd en of Masi een fout had gemaakt. Dat was volgens het onderzoek inderdaad het geval, al legt het onderzoek uitgebreid uit dat de omstandigheden waaronder Masi werkte niet makkelijk waren. Hij stond er alleen voor en moest ook nog dealen met Red Bull en Mercedes, die rechtstreeks contact met hem zochten.

"In mijn ogen is het heel normaal omdat sowieso te doen"

Dat Masi uiteindelijk werd ontslagen, kon Verstappen op geen enkele manier begrijpen, zo gaf hij in duidelijke bewoordingen te verstaan . Echter, dat de uitkomsten van het onderzoek hem niet bevallen, wil niet zeggen dat de Red Bull-coureur het stukje reflectie van de FIA niet van harte toejuicht. Het tegendeel is waar. "Ik denk dat het goed is dat ze de wereld laten zien wat ze hebben onderzocht. Maar wat mij betreft zijn dit onderzoeken die op jaarbasis plaats moeten vinden. Ik denk dat je als organisatie of als team er altijd naar moet streven jezelf te verbeteren", zo legt hij uit in gesprek met Sky . "Je moet dingen altijd beter willen doen, dus in mijn ogen is het heel normaal om dit soort zaken sowieso te uit te voeren", zo besluit de regerend wereldkampioen Formule 1.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'