Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen houdt FIA bij de les: "Dat zouden ze elk jaar moeten doen"

Max Verstappen las met interesse de uitkomsten van het onderzoek naar de laatste Formule 1 Grand Prix van 2021, de GP van Abu Dhabi. Hoewel hij het niet eens is met alle uitkomsten, juicht hij het stukje reflectie van de FIA wel van harte toe.

Verstappen talking Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Tijdens de Grand Prix van Bahrein publiceerde de FIA het onderzoek naar de ontknoping van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Max Verstappen won de wereldtitel na de veelbesproken call van wedstrijdleider Michael Masi om de race met nog één ronde te gaan onder groen te hervatten. Even daarvoor had hij enkel de coureurs tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen voorbij gewuifd, waardoor we een één-op-één gevecht te zien kregen.

Centraal in het onderzoek stond of de juiste procedures werden gevolgd en of Masi een fout had gemaakt. Dat was volgens het onderzoek inderdaad het geval, al legt het onderzoek uitgebreid uit dat de omstandigheden waaronder Masi werkte niet makkelijk waren. Hij stond er alleen voor en moest ook nog dealen met Red Bull en Mercedes, die rechtstreeks contact met hem zochten.

"In mijn ogen is het heel normaal omdat sowieso te doen"

Dat Masi uiteindelijk werd ontslagen, kon Verstappen op geen enkele manier begrijpen, zo gaf hij in duidelijke bewoordingen te verstaan. Echter, dat de uitkomsten van het onderzoek hem niet bevallen, wil niet zeggen dat de Red Bull-coureur het stukje reflectie van de FIA niet van harte toejuicht. Het tegendeel is waar.

"Ik denk dat het goed is dat ze de wereld laten zien wat ze hebben onderzocht. Maar wat mij betreft zijn dit onderzoeken die op jaarbasis plaats moeten vinden. Ik denk dat je als organisatie of als team er altijd naar moet streven jezelf te verbeteren", zo legt hij uit in gesprek met Sky.

"Je moet dingen altijd beter willen doen, dus in mijn ogen is het heel normaal om dit soort zaken sowieso te uit te voeren", zo besluit de regerend wereldkampioen Formule 1.

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull