Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen houdt kaarten over toekomst tegen de borst: "Waarom zou ik?"

Ook Max Verstappen moest even slikken toen hij hoorde over het aanstaande vertrek van topontwerper Adrian Newey. Toch reageerde de Nederlander stellig op de omstandigheden, want zorgen maakt hij zich niet echt.

Verstappen Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De geruchten gingen al langere tijd rond, maar een paar weken geleden werd het nieuws dan toch echt bekend: Red Bull Racing kondigde aan dat de wegen van het team en topontwerper Adrian Newey na het eerste kwartaal van 2025 zullen scheiden. Het meesterbrein achter verschillende Red Bull-bolides heeft nog geen nieuwe uitdaging aangekondigd, maar het zou zomaar kunnen zijn dat hij één van de eerste vallende dominostenen is bij de Oostenrijkse renstal.  

Max Verstappen houdt er zelf gemengde gevoelens aan over, benadrukt hij in gesprek met Sky Sports. De Nederlander was er zelf niet bij toen Newey negentien jaar geleden de overstap maakte naar Red Bull, maar één ding weet hij zeker. "Hij is al vanaf dag één al een ontzettend belangrijke kracht binnen het team, vooral omdat hij al als een legende binnenkwam, maar die status groeide alleen nog maar verder." 

Aan de ene kant snapt hij de keuze van Newey en gaat hij er niet vanuit dat het grote gevolgen zal hebben voor Red Bull, maar stiekem vindt hij het toch wel jammer om het meesterbrein te zien vertrekken. "Ik waardeer alles wat we samen gedaan hebben en ik merkte vooral dat zijn rol over de jaren heen steeds groter leek te worden. Nu merk ik dat het team vooral draait op een sterk groepje technische mensen die samen met Adrian werkt en ik weet zeker dat we dat voort kunnen zetten." 

Verstappen kijkt nog niet vooruit

Toch ziet Verstappen één van de belangrijkste sleutelfiguren van Red Bull vertrekken, al vindt hij dat vooral op persoonlijk vlak jammer. "Het is nooit leuk om iemand als Adrian te zien vertrekken, maar aan het einde van de dag kan je hem ook niet dwingen om te blijven. Als ze willen gaan, gaan ze uiteindelijk toch wel. Dat heb ik ook tegen Adrian gezegd, want hij moet vooral doen wat voor hem het beste voelt. Zo moet je naar alles in het leven kijken."

Het vertrek van Newey zorgt echter ook weer voor vragen aan het adres van Verstappen, want de toekomst van de Nederlander staat ook nog op losse schroeven. Zelf wil Verstappen daar nog niet al te veel over kwijt. "Uiteindelijk zijn dit lastige beslissingen om te nemen, want ik ben heel blij met waar ik nu rijd en ik zit wel gewoon de snelste auto. Ik heb altijd tegen het team gezegd dat ik dat wilde en nu heb ik het eindelijk, wetende dat dat volgend jaar ook nog kan."

Voor de buitenwereld lijkt het er haast op alsof het succes hem in de schoot geworpen wordt, maar Verstappen geniet van het harde werken en alle beloningen dat hij zichzelf niet zomaar bij een ander team zou plaatsen. "Ik voel niet echt de neiging om ergens iets nieuws op te gaan bouwen, want waarom zou ik aan zoiets beginnen als ik nu al in de best mogelijke positie zit? Ik denk dat we dat nog wel even voort kunnen zetten, dus waarom zou ik?"

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco