Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen houdt voet bij stuk: "Ik blijf Mexico gewoon tot mijn polepositions rekenen"

Max Verstappen was ontegenzeggelijk de snelste in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Hij kreeg door een gridstraf de poleposition echter niet toegekend en dus staat de teller officieel op twee. Verstappen houdt echter de officieuze statistieken aan.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Mexico leek er in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Max Verstappen en Red Bull. Hij werkte een goed weekend af en op het circuit waar hij in de voorbije twee jaar wist te winnen pakte hij 'gewoon' de poleposition. Niet dus.

In de slotfase van de kwalificatie crashte Valtteri Bottas in de laatste bocht, waardoor de gele vlaggen werden uitgehangen. Max Verstappen was zich hier niet van bewust en blies vol door om de poleposition-tijd die hij reeds had gereden nog scherper te stellen.

Als hij tijdens de persconferentie gevraagd wordt of hij afremde, antwoordt hij iets te gevat: "Zag het eruit alsof ik afremde?" Of het zijn zaak schaadde, is niet geheel duidelijk, maar het deed zijn zaak sowieso geen goed. Hij kreeg in ieder geval een gridstraf, waarna het verdere verloop van het weekend van kwaad tot erger ging. In de race duelleerde hij met de beide Mercedessen, met fiks tijdverlies tot gevolg.

Ondanks zijn gridstraf houdt Verstappen voet bij stuk en claimt hij gewoon de poleposition in de podcast F1 aan Tafel: "Ik zie het nog steeds als een poleposition, ik heb immers de snelste ronde gereden", aldus de Red Bull-coureur. "Alles liep dat weekend goed, maar door zo'n straf wordt je teruggezet. Na de start kwam ik met Lewis niet lekker door de eerste bochten en vervolgens tikte Bottas mij aan, met een lekke band tot gevolg. Alles zat tegen die zondag."

Luister hieronder naar de podcast van RacingNews365, waarin de gebroeders Coronel zeker denken te weten dat Verstappen kans maakt op de titel in 2020.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"