Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Ik ben absoluut niet bang van Hamilton"

2020 moet het seizoen worden voor Max Verstappen. Als hij Formule 1-wereldkampioen wil worden, dan zal hij echter af moeten rekenen met zesvoudig kampioen Lewis Hamilton. Dat wordt geen gemakkelijke opgave, maar het is er een waar de Red Bull-coureur niet voor terugdeinst.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In het overgangsjaar van Red Bull-Honda moest Max Verstappen zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, maar wist in een op papier minder snelle auto wel de Ferrari-coureurs achter zich te houden. Het 2019-seizoen moet dan ook het opstapje worden naar de wereldtitel in 2020, al zal Hamilton dat niet zomaar laten gebeuren, weet ook Verstappen.

"Maar ik ben absoluut niet bang van Lewis, anders kan ik beter thuisblijven. Als ik niet in de Formule 1 zou zijn om te winnen, dan is het niet eens logisch om überhaupt mee te doen. Dan is je instelling gewoon compleet verkeerd", zo wordt Verstappen geciteerd door The Sun.

"Eigenlijk is het juist goed om coureurs zoals Hamilton om je heen te hebben, aangezien hij een zesvoudig wereldkampioen is en al veel races heeft gewonnen. Maar ik wil eigenlijk in zijn schoenen staan. Ik wil dat mensen denken dat de sport saai is, omdat ik elk weekend opnieuw weer win."

Om dat te kunnen bewerkstelligen moet er nog wel het een en ander gebeuren, weet ook de Nederlander, die altijd realistisch blijft: "Ik moet me niet focussen op de zwaktes van Hamilton, maar er juist voor zorgen dat ik beter ben in de dingen waar ook hij goed in is en dat is consistent zijn en snel zijn", zo stelt Verstappen vast.

"Ik moet echter niet teveel veranderen, want dit seizoen is over het algemeen best goed verlopen. Als team moeten we simpelweg zorgen dat we aan het begin van het volgende seizoen een dominante auto hebben waarmee we de strijd met Mercedes aan kunnen gaan", aldus het relaas van de Red Bull-coureur.

Poll

Wie is de Formule 1-coureur van het jaar 2019?

keer gestemd

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

10 reacties