Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: 'Mijn strijd met Leclerc wordt groter gemaakt dan het is'

Wereldkampioen Max Verstappen wist tot dusver iedere race die hij finishte te winnen wat hem op de tweede positie in het kampioenschap onder Charles Leclerc plaats. Tot dusver lijken de twee jonge coureurs dé kandidaten te zijn voor de strijd om het kampioenschap.

Leclerc Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In het vorige seizoen ging de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen er op sommige momenten (iets te) hard aan toe. Dit jaar lijkt het gevecht om de wereldtitel te gaan tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. Aan CNN laat de Nederlander weten dat de rivaliteit tussen hem en de Ferrari-coureur veel groter wordt gemaakt dan hij in werkelijkheid is.

"Men probeert de rivaliteit aan te dikken om het spannend te laten lijken", begint de Red Bull-coureur. "Ik ken Charles al een lange tijd en geniet van de gevechten met hem op het circuit en het plezier die die strijd met zich meebrengt."

De strijd verliep niet altijd zo respectvol als nu

Volgens Verstappen zit er echter wel degelijk een verschil in strijden met Leclerc in vergelijking tot andere coureurs. "We hebben al zoveel gevechten gehad in verschillende karts en auto's. Maar dat maakt het denk ik wel leuk."

Toch verliepen de gevechten tussen de Nederlander en de Monegask niet altijd even netjes. "We herinneren ons dit (de race-incidenten, red.) inderdaad nog en we kunnen er nu om lachen", laat Verstappen weten. "Toen waren we iets van 14 jaar dus dat is 10 jaar geleden en nu rijden we beiden aan kop in de Formule 1. Dus ja, we zijn samen goed terecht gekomen en hopelijk zullen we heel wat meer gevechten hebben dit jaar."

Ook interessant:

Verstappen krijgt goed nieuws van Red Bull, Leclerc eist een reactie van Ferrari

Wat gebeurde er de afgelopen dagen in de Formule 1-wereld? In onderstaande video praten we je binnen een aantal minuten weer bij!

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona