Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Verstappen: "In dat geval had ik dit jaar niet zoveel races gewonnen"

De meeste polepositions waren voor Ferrari, maar Max Verstappen rijgt dit seizoen de Grands Prix-zeges aaneen. Hij denkt wel te weten waardoor dat komt. De nieuwe bolides hebben in tegenstelling tot de bolides van vorig jaar een eigenschap die het makkelijk maakt om races te winnen.

XPB 1172717 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Negen keer stond Charles Leclerc dit jaar op poleposition, tegenover vijf polepositions voor zijn Red Bull-rivaal Max Verstappen. Toch was het de Nederlander die twaalf (!) keer aan het langste einde trok in de race, tegenover een schamel aantal van drie Grands Prix-overwinningen voor Leclerc.

Verstappen denkt wel te weten waarom Ferrari zoveel meer polepositions in haar bezit heeft. Red Bull komt op zaterdag simpelweg te kort. "Ik denk dat we dit seizoen over een enkele ronde vaak niet de snelste bolide hebben gehad."

"Dat paste gewoon niet bij onze auto, de snelheid over een enkele ronde. Dat we aan het begin van het seizoen wat zwaar waren (qua gewicht van de auto, red.) zal niet mee hebben geholpen als het aankomt op de performance over een enkele ronde."

Nieuwe bolides helpen Verstappen

Maar gelukkig voor Red Bull en Verstappen lijkt het dit jaar minder hard te worden afgestraft, een 'gebrek' aan snelheid over een ronde. In tegenstelling tot de vorige generatie bolides zijn de nieuwe wagens dit jaar veel beter om mee te racen en dus kan een mindere kwalificatie makkelijker worden goedgemaakt.

Verstappen is daar zeer tevreden over. "Met deze nieuwe Formule 1-bolides is het best interessant, want voor dit seizoen focuste je je best veel op de kwalificatie, omdat je wist dat het lastig was om een andere bolide in te halen."

"Tegenwoordig kan je zelfs met een tegenvallende bolide in de kwalificatie nog steeds het gevecht aan gaan tijdens de race en mensen inhalen als je een goede racewagen hebt. Dat is een prachtig voordeel van deze nieuwe auto's!", is hij enthousiast.

De tweevoudig kampioen denkt dan ook dat het aanzienlijk lastiger was geweest om zoveel overwinningen te pakken in 2022 als het op zondag nog steeds zo relatief lastig was geweest om terrein goed te maken.

"Vorig jaar hadden we het probleem dat je niet echt competitief kon zijn als je in de kwalificatie een probleem had. Ik denk dan ook niet dat we dit jaar zoveel races hadden kunnen winnen (als de focus dit jaar net als vorig jaar meer op de kwalificatie had gelegen, red.) Een poleposition is mooi, maar het betekent niet altijd dat je de race kan winnen", zo sluit hij met een wijsheid af.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"