Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "In dat opzicht was de F1-bolide van vorig jaar leuker"

Max Verstappen is in 2022 door gegaan met waar hij in 2021 was gebleven: winnen. Dat deed hij met twee totaal verschillende auto's, in het geval van Red Bull met de RB16B en de RB18. Naar welke auto gaat de voorkeur uit?

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Max Verstappen won in 2021 tien Formule 1 Grands Prix met de Red Bull RB16B. In 2022 staat de teller met de nieuwe RB18 al op elf. De auto van dit seizoen voldoet aan de nieuwe technische reglementen in de Formule 1 en ziet er als zodanig niet alleen behoorlijk anders uit, hij voelt ook anders aan. Maar met welke auto rijdt hij liever, zo wordt hem op Monza ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd.

"Ik denk dat, puur kijkend naar het gevoel en de sensatie, ik de voorkeur geef aan de auto van vorig jaar, zeker over één ronde", aldus de Red Bull-coureur. "Dat heeft vooral te maken met het toegenomen gewicht in 2022. We worstelen er wat meer mee in de langzame bochten, voor een deel omdat we deze auto's heel stijf af moeten stellen. De snelle bochten zijn met deze auto's wel heel tof, omdat ze heel stabiel liggen."

Ook de RB18 heeft dus wel degelijk enkele pluspunten. Het belangrijkste pluspunt? "Uiteindelijk zijn deze auto's zo ontworpen om de actie op de baan te verbeteren. Dat stukje is ook echt wel wat beter geworden, dus daar mogen we tevreden mee zijn. Maar over één ronde genomen was de auto van vorig jaar echt heel tof."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend