Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen in extase na winnen chaotische GP Monaco: "Zeker op deze manier"

Max Verstappen heeft de GP van Monaco gewonnen. Hij finishte bijna een halve minuut voor Fernando Alonso, maar dat wil niet zeggen dat hij niet aan de bak moest. Door de regen was het namelijk erg tricky.

Max Verstappen staat met een enorme glimlach voor de microfoon van David Coulthard als hij direct na het winnen van de GP van Monaco wordt gevraagd naar zijn zege. Het was geen makkelijke, hè Max? "Nee, het was een lastige race, want we waren begonnen op de medium banden. We wilden niet zo lang door rijden, maar we moesten wel, want Alonso reed op de harde banden. De regen kwam er ook aan, dus we wisten niet precies wat er ging gebeuren. De banden sleten wel, maar na die eerste fase van slijten kwam de pace na een paar ronden weer terug." "Toen begon het te regenen, steeds meer, ronde na ronde, dus toen moesten we de beslissing nemen om naar de intermediates te gaan. Het was ongelooflijk glad. Als je zover vooraan rijdt, wil je niet te hard pushen, maar ook niet zo veel tijd verliezen. Het is lastig in dat scenario en ik heb de muur ook een paar keer geraakt. Het was lastig, maar dat is Monaco!", lacht hij.

Momentje

Even ging het mis, zoals op de video hieronder te zien is. Gelukkig voor Verstappen kwam het allemaal goed. "Ik blokkeerde mijn banden en probeerde het door te driften onder controle te houden. Gelukkig stopte de muur me op een bepaalde manier", grinnikt hij. Al met al een zondag om niet snel te vergeten. Verstappen is heel blij met de manier waarop hij de zege heeft veroverd. "Het is geweldig om hier te winnen, zeker op deze manier vandaag. Met dit weer en door zo kalm te blijven en de auto heelhuids naar de finish te brengen. Het is mooi om zoveel punten voor het team te scoren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"