Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen in Red Bull-fabriek ter voorbereiding op GP Canada

Na een moeizaam weekend in Monaco is Max Verstappen klaar om revanche te nemen in Canada. Om zich extra goed voor te bereiden op deze race is hij terug in de fabriek in Milton Keynes geweest en hij stipt een belangrijk punt aan voor de race in Montreal.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kwam in Monaco niet verder dan de zesde plek en ook al kwam hij na afloop wat luchtig over, hij zal ongetwijfeld flink balen van zijn prestaties in het prinsdom. Na een weekend rust richt hij nu zijn blik op de race in Canada, daar waar hij goede herinneringen aan heeft.

De afgelopen twee jaar pakte hij poleposition voor die race en wist vanaf de eerste startpositie ook de race te winnen. Dat wil hij komend weekend natuurlijk maar wat graag herhalen. Verstappen blikt vooruit op de Grand Prix van Canada. "Na een moeilijker weekend in Monaco ben ik deze week met het team terug in de fabriek geweest en in de simulator om me voor te bereiden op de Grand Prix van Canada. Het circuit is heel uniek, heeft een aantal old school kerbstones en er zijn veel meer inhaalmogelijkheden", waarbij de Nederlander refereert naar de race in Monaco.

"Het is nog belangrijker om de auto goed af te stellen en een balans te vinden tussen de snelheid op de rechte stukken en een goede stabiliteit tijdens het remmen. Het is altijd goed om weer in Montreal te racen; het is uniek decor, de sfeer in de stad is geweldig en de fans zijn erg gepassioneerd", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen