Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Verstappen is bang dat Albon volgend jaar weer bij Red Bull rijdt"

Max Verstappen liet na afloop van de Grand Prix van Bahrein duidelijk weten wat hij vond van de prestatie van Alexander Albon. De teamgenoot van de Nederlander eindigde met geluk op de derde plaats, nadat hij Sergio Perez vlak voor zich zag uitvallen. Die kritiek uitte Verstappen misschien wel niet voor niets, denkt Tom Coronel.

Verstappen Albon Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon vond zichzelf aan het eind van de Grand Prix van Bahrein plotsklaps terug op het podium. De Britse Thai kon profiteren van het feit dat Sergio Perez twee rondes voor het einde van de race uitviel in derde positie, waardoor de teamgenoot van Max Verstappen doorschoof naar het podium.

Gezien de race maakte Albon niet bepaald aanspraak op die podiumplek, daar hij op grote achterstand van Verstappen reed en in eerste instantie de Racing Point van Perez voor zich moest dulden. Verstappen uitte na afloop van de race dan ook harde kritiek op de prestatie van zijn teamgenoot en dat kan zomaar een hoger doel hebben gehad, denkt Tom Coronel die samen met Ruud Dimmers in de podcast van RacingNews365 zat.

"Ik zie wel wat Max wil zeggen, namelijk 'leuk dat hij derde wordt, maar het verschil is gewoon te groot'. Ik denk dat hij dat ook doet, omdat hij bang is dat Albon anders het zitje weer gaat krijgen", denkt Coronel. "Ik voel dat Max iemand nodig heeft die hem kan komen helpen als de situatie daarnaar is. En hij weet dat Albon hem niet kan helpen. Nu niet, volgend jaar niet en het jaar daarna ook niet."

Albon lag gedurende de race lange tijd zo'n veertig seconden achter Verstappen. "Dat is gewoon bijna een seconde per ronde (die Verstappen sneller is)", ziet Dimmers. De safety car-fase aan het eind van de race zorgde ervoor dat het gat tussen de twee teamgenoten uiteindelijk zo'n zeven seconden was. "De eerste acht ronden waren niet op snelheid en de laatste vijf ook niet."

Albon werd uiteindelijk derde en die podiumplaats werd hem in de schoot geworpen door motorpech van Sergio Perez. "Was Albon dan zo goed? Nee. Perez was er gewoon niet. Hij reed voor hem en Bottas was er niet. Anders was hij gewoon vijfde geworden. Die podiumplaats is hartstikke gaaf voor Albon. Maar ging het dit weekend echt beter? Nee, want hij zat er weer zes a zeven tienden achter in de kwalificatie."

Toch spraken teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko lovende woorden over de Britse-Thai na afloop van de race. Puur toneelspel, zo vatten Dimmers en Coronel die reacties op. "Zij zeiden iets in de trant van 'zie je wel?'. Nee, niks 'zie je wel'", zegt Dimmers. "Er is geen concurrentie achter Red Bull. Dan moet je je eigenlijk al schamen dat je Perez in die Racing Point niet eens bij kunt houden, want hij reed daar vijf a zes seconden achter. Dan moet je niet gaan zeggen dat Albon het fantastisch heeft gedaan. Maar het probleem is dat Red Bull voor een deel in Thaise handen is. Dat is het grootste probleem. Maar je hebt het wel over Red Bull en niet over een team als Minardi", zegt Dimmers die de status van het team probeert te benadrukken.

"Ik weet uit betrouwbare bron dat dit de reden is waarom het allemaal zo moeilijk en zo politiek gaat", vervolgt hij. "Het is ook niet voor niets dat Max zo vinnig was en dat hij de Albon-hype al voelde aankomen, terwijl hij weet dat hij niets aan hem heeft."

Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2020 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

Viaplay
x
Breaking Verstappen heeft slecht nieuws voor zijn fans: "Dit wordt een hele andere race"