Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

"Verstappen is de perfecte mix van zijn vader en zijn moeder"

Max Verstappen reist steeds vaker zonder steun van zijn ouders, en in het bijzonder zijn vader Jos, af naar Formule 1-races. Toch is de invloed van Verstappens ouders volgens Red Bull-teambaas Christian Horner nog steeds goed terug te vinden in het karakter van de Nederlander.

Jos Verstappen Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Jos Verstappen heeft volgens Christian Horner in het begin van de carrière van Max Verstappen een grote rol gespeeld. De vader van Max was in het begin namelijk overal bij en ondersteunde zijn zoon zo vaak als hij kon, maar nu de carrière van de jonge Nederlander volledig op gang is gekomen, doet zijn vader langzaam maar zeker een paar stappen terug.

"Jos Verstappen was gedurende de aanloop naar en ook in het begin van Max' carrière een bepalende factor", begint de Red Bull-teambaas tegenover Formula1.com. "Net zoals bijvoorbeeld Anthony Hamilton dat ook was bij Lewis Hamilton. Maar in Silverstone was Max, niet voor het eerst, helemaal alleen. Zonder zijn vader en zonder zijn manager. Jos laat zichzelf steeds minder vaak zien bij Formule 1-races, maar dat betekent niet dat hij minder geeft om de carrière van zijn zoon."

"Je ziet genoeg karaktertrekken terug bij Max die hij van zijn vader heeft overgenomen. Het temperament, de emoties en de passie die hij tijdens de races met zich meebrengt, die heeft hij van zijn vader. Maar tegelijkertijd bezit hij ook over kalmte en zelfbeheersing, die hij van zijn moeder heeft geërfd. Hij bezit over een perfecte mix van karaktertrekken van zijn vader en zijn moeder, maar is tegelijkertijd ook gewoon helemaal zichzelf", aldus Horner.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten