Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen is vragen over Horner-onderzoek beu: "Moeten geduld hebben"

Het onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner blijft de gemoederen bezig houden. Max Verstappen hoopt op een snelle oplossing en wil er verder niet zoveel over kwijt.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In Bahrein is het onderzoek naar Christian Horner het belangrijkste onderwerp van gesprek. De Brit zou grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond en in de komende uren of dagen wordt er een oordeel over zijn toekomst verwacht. Max Verstappen bleef tijdens de testdagen al voorzichtig als het over het onderzoek ging en heeft een week later, niet geheel verrassend, nog geen zin om er veel over te vertellen.

"Het beïnvloedt mij niet", vertelt Verstappen tegen onder meer RacingNews365. "Ik ben erg gefocust op de prestaties van de auto. Het is een teamprestatie en iedereen moet dicht bij elkaar blijven om meer successen te boeken. Hopelijk wordt het snel opgelost en het is belangrijk dat er snel een resultaat volgt."

Verstappen houdt vertrouwen in het onderzoek en wil verder zichtbaar niet over praten. "Ik vertrouw het huidige proces. Maar zoals gezegd is het daarnaast het zeer belangrijk dat iedereen dicht bij elkaar blijft als het om prestaties gaat. Verder wil ik er niets over zeggen, want het is niet mijn zaak. En ik wil er niet op die manier bij betrokken zijn. Als team vertrouwen we het proces en moeten we geduld hebben. Het is niet nodig om dingen hardop te schreeuwen. Je moet geduld hebben. Dat heb ik de afgelopen jaren wel geleerd."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China