Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Verstappen is nu bijna de perfecte coureur"

Na de eerste vijf Grands Prix van 2019 staat de scoreteller voor Max Verstappen op twee podiums. Gezien de achterstand van Red Bull op het dominante Mercedes toont de Nederlander daarmee zijn grote klasse, benadrukt Formule 1-gezicht Will Buxton.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Max Verstappen heeft een geweldige start van het seizoen gehad, per saldo is hij waarschijnlijk de meest indrukwekkende Formule 1-coureur van dit jaar", zo laat Will Buxton in een exclusief gesprek met RacingNews365 weten.

De officiële presentator van de Formule 1 (Buxton is bekend van zijn presentaties en interviews in de videobeelden die F1 zelf maakt) vervolgt: "Max is zeker de meest consistente coureur. Hij heeft bij elke gelegenheid alles uit zijn auto gehaald. Als je hem vergelijkt met het begin van vorig jaar, is het duidelijk hoeveel zijn ervaring hem beïnvloed heeft, hoezeer hij gegroeid is en zich ontwikkeld heeft. Hij is nu bijna de perfecte coureur."

In de eerste vier races van het vorige seizoen raakte Verstappen regelmatig verzeild in controversiële situaties, zo kwam hij op de baan in conctact met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In 2019 zijn zulke momenten nog niet voorgekomen en is de 21-jarige coureur elke race in de top vier gefinisht - waarvan tweemaal op het podium.

Toch kan Verstappen nog leren, vervolgt Buxton: "Maar er kan altijd nog iets beter. Kijk naar Lewis Hamilton, die vorig jaar eigenlijk zelf zijn enige rivaal was. Toch deed hij er elk weekend een schepje bovenop. Als je stopt met leren, stop je met alles geven. Max weet dat. Je kunt altijd iets leren of verbeteren. Max weet dat hij de vaardigheden, het talent, de mogelijkheden en het team om hem heen. Wie wil groeien, moet blijven bouwen en leren."

Op de vraag hoe Hamilton nog verschilt van Verstappen, is de Britse presentator duidelijk: "Ervaring. Dat is het. Met elke fout doe je ervaring op. Hoe meer tijd je hebt om fouten te maken, hoe minder je er maakt in de toekomst."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

3 reacties

    Horner Formule 1-races op Silverstone gaan door na uitzondering