Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Verstappen is populairder én meer geld waard dan Hamilton'

Met een nieuw megacontract op zak verdient Max Verstappen naar verluidt zo'n 40 tot 50 miljoen dollar per jaar. Exclusief bonussen. Is de regerend wereldkampioen meer waard dan F1-grootheid Lewis Hamilton?

Als we kijken naar de best betaalde coureurs in de Formule 1, dan steken Max Verstappen en Lewis Hamilton er met kop en schouders bovenuit. De twee wereldkampioenen verdienen elk seizoen tientallen miljoenen bij topteams Red Bull en Mercedes. Verstappen lijkt met een nieuw contract een enorme sprong te maken: is de Nederlander écht zoveel waard? Volgens autocoureur en Viaplay-expert Tom Coronel is Verstappen nog veel meer waard, zo bespreekt hij met F1-expert Ruud Dimmers in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 . "Als je ziet wat de andere grote topsporters verdienen, dan is het normaal. Weet je, de geruchten zijn 50 miljoen, maar ga er maar van uit dat hij met alle extra sponsoring en de merchandise wel 70 a 75 miljoen haalt."

Verstappen kijkt niet naar het geld

Ook al heeft Verstappen onderhandeld voor een nieuw contract met salarisverhoging, gaat het de kersvers wereldkampioen niet om het geld. "Maar het gaat hem er wel om hoeveel hij waard is, hoeveel moet je voor hem betalen?", aldus Coronel. "Ik kan mij die onderhandelingen heel goed voorstellen." "Als je met Red Bull onderhandelt, dan ga je kijken: wie kan er wereldkampioen worden? Lewis Hamilton. En wie nog meer? Verstappen. Nou, hoeveel verdient Lewis? 60 miljoen? Dan heb je serieus grote ballen als je zegt: 'Dan ben jij maar 20 miljoen waard.'" Hierdoor trekken Verstappen en Hamilton elkaar omhoog, zo vindt de Viaplay-expert. "Maar dan is Verstappen op de langere termijn natuurlijk veel meer waard dan Lewis. Hij is populairder, vooral bij de fans! Als je het zo bekijkt, dan denk ik dat Verstappen wel tussen de 80 en 100 miljoen waard is. Het is gewoon een hele goede deal voor beide partijen."

'Ze gaan Verstappen niet meer betalen per WK-punt'

Dimmers sluit zich volledig aan bij de woorden van Coronel, al benadrukt hij dat het daadwerkelijke bedrag van Verstappens salaris nooit naar buiten zal komen. "Dat is bij Lewis ook zo. Hij wordt weggezet voor ongeveer 50 miljoen dollar, zónder sponsorcontracten. Veel zal ook afhangen van alle bonussen die je erin hebt opgenomen." "Krijg je bonus per overwinning? Ze gaan Verstappen waarschijnlijk niet meer betalen per WK-punt, want dat wordt een beetje duur! Maar wel bij alle zeges en bijvoorbeeld een kampioenschap." Beluister hieronder de gehele RacingNews365 Formule 1 podcast!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"