Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Verstappen is veel meer waard dan 50 miljoen"

Als het aankomt op de salarissen in de Formule 1, dan zijn Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de grootverdieners. Volgens Tom Coronel is Max Verstappen echter minstens zo veel waard als de twee meervoudig wereldkampioenen.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens autocoureur Tom Coronel behoort Max Verstappen ook tot de grootverdieners in de Formule 1. Hij denkt dat de Nederlander momenteel bij Red Bull ook minstens een mooie 50 miljoen euro verdient. Ongeveer net zoveel als zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

"Zonder Verstappen was Red Bull in 2019 nooit zo hoog geëindigd. Daarom is Verstappen denk ik ook een van de best betaalde coureurs uit het Formule 1-veld. Ik denk dat hij ruim 50 miljoen euro per jaar opstrijkt. Waarom? Dat is heel simpel", zo begint Coronel zijn uitleg in de RacingNews365-podcast.

"Zowel Hamilton als Vettel verdient namelijk ook 50 miljoen euro. En als je aan het begin van het jaar had gevraagd wie de titelkandidaten zouden zijn, dan was het antwoord Hamilton, Vettel én Verstappen geweest, dus dan is Max evenveel waard als hen", zo denkt hij.

"Hij is zo'n bedrag ook echt dubbel en dwars waard. Misschien is Max zelfs wel veel meer waard, want hij is een groter idool van de fans dan die twee andere coureurs. Hij is jong, hij is upcoming, hij is feller en er wordt veel meer over hem gepraat. Ook qua marketing heeft hij daarom veel meer waarde."

"De meeste merchandise die wordt verkocht is ook gewoon de merchandise van Verstappen; meer dan van Mercedes en Ferrari. Dat is een serieuze inkomstenbron voor Red Bull en een mooie bijkomstigheid. Bovendien zal Verstappen dat als favoriet van de fans ook nog wel even blijven. Dus als Max zou willen, dan kan hij heerlijk cashen, maar hij is niet geïnteresseerd in geld, hij wil wereldkampioen worden", aldus Coronel.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel nemen het seizoen van Max Verstappen en nog veel meer onder de loep.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar