Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen is voorzichtig: "Winnen gaat in GP Brazilië niet lukken"

Waar Max Verstappen twee weken geleden zijn tweede seizoenszege boekte, daar lijkt de Nederlander het in Brazilië weer met een vijfde of zesde plaats te moeten stellen. Althans, dat meent de 21-jarige Red Bull Racing-coureur zelf voorafgaand aan de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

In Japan werd Verstappen derde, om in de Verenigde Staten als tweede achter winnaar Kimi Raikkonen aan te sluiten en het treffen in Mexico zelfs op zijn naam te schrijven. Die succesreeks is nu een halt toegeroepen, vertelt Verstappen.

"Normaal gesproken lukt het me hier niet om te winnen", spreekt Verstappen de Nederlandse media toe op het Autódromo José Carlos Pace, daags voor het Braziliaanse GP-weekend van start gaat. "Ik ga mijn best doen, maar op dit circuit heb je niet genoeg bochten om ons vermogentekort goed te maken, dat hebben we vorig jaar ook al gezien." In 2017 moest Verstappen het doen met een vijfde plaats. Een regenrace, zoals deze in 2016 daar was, zou Verstappen een handje kunnen helpen. Twee jaar geleden kreeg de jonge Nederlander het gepassioneerde Braziliaanse publiek op de banken met een inhaalrace die zijn weerga niet kende. "Ik denk echter dat het droog gaat zijn op zondag", laat Verstappen weten. "Misschien moet ik maar een regendansje doen." De voorspelling voor de Grand Prix van Brazilië is eentje zoals Verstappen al zo vaak heeft gedaan in 2018: "Vijfde, of zesde, zolang hier niets geks gebeurt. Dit is namelijk niet ons circuit."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden