Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Bleekemolen: "Verstappen is ziek van te langzame Honda-motor"

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen heeft de hoop op een wereldtitel voor Max Verstappen en Red Bull op korte termijn opgegeven. Wat hem betreft dienen de volgende reële kansen zich pas in 2022 weer aan.

Max Verstappen deed wat hij kon op de Red Bull Ring, maar uiteindelijk was het machteloos tegen het dominante Mercedes. Red Bull lijkt op dit moment niet te zijn opgewassen tegen Mercedes en voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen acht de kans dat dat dit of volgend jaar verandert niet heel groot. De Honda-motor is daar mede debet aan.

"Verstappen zal er ziek van zijn dat er niet een torretje achter hem hangt dat snel genoeg is", aldus Bleekemolen. "Dat vindt hij heel vervelend, want ik denk dat hij zelf snel genoeg is. Daar ligt het absoluut niet aan. Maar ja, ook hij kan met zijn handen geen ijzer breken."

Max Verstappen zelf liet zich keurig en diplomatiek uit over het vermogenstekort van Honda door de stellen dat ze 'meer pk's en meer grip' nodig hebben. Sterke woorden die hij in het verleden had over de Renault-motor laat hij (vooralsnog) achterwege. Begrijpelijk, meent Bleekemolen: "Renault werd natuurlijk ernstig in diskrediet gebracht, ook door Red Bull zelf en je moet natuurlijk oppassen dat het niet een herhaling van zetten wordt."

Bleekemolen ziet niet zo snel verandering komen in de krachtsverhouding, niet komend weekend in Hongarije - "Dat circuit vergelijk ik toch een beetje met de Red Bull Ring" - maar ook niet op de wat langere termijn: "Er komen circuits aan met nog veel langere rechte stukken, dus makkelijker gaat het team het niet krijgen."

Met nauwelijks veranderende reglementen in 2021 verwacht Bleekemolen Red Bull zelfs volgend jaar niet zo machtig als Mercedes. Heeft Verstappen er dan verkeerd aan gedaan om in een keer tot en met 2023 bij te tekenen? "Misschien niet", aldus Bleekemolen: "We krijgen in 2022 natuurlijk wél die nieuwe reglementen en dan kan zijn dat alles opeens weer anders wordt. Ik denk dat we daar met zijn allen aan vast moeten houden, want zo gaat het dus blijkbaar niet."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade