Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen jaagt nog altijd op eerste podium in GP Hongarije

Sinds zijn Formule 1-debuut in 2015 nam Max Verstappen vier maal mee deel aan de Grand Prix van Hongarije. Hoewel van Red Bull en Toro Rosso altijd wordt gezegd dat de Hungaroring hen goed ligt, wist de Nederlander het podium nog niet te bestijgen.

2015 - Kwalificatie: P9 De Renault-motor is niet de sterkste van het veld, maar op de korte, bochtige Hungaroring ondervindt Toro Rosso daar minder hinder van. Het stelt Max Verstappen in staat zich als negende te kwalificeren, ruim voor teamgenoot Carlos Sainz. 2015 - Race: P4 Na een minuut stilte voor het overlijden van Jules Bianchi gaat de race van start. Na een safety car-fase vanwege een crash van Nico Hulkenberg tikt de Nederlander de Williams van Valtteri Bottas aan, maar zonder directe gevolgen voor zijn Toro Rosso-bolide. Wel krijgt hij een drive through penalty voor te hard rijden tijdens de safety car-periode. Dat weerhoudt hem er echter niet van naar zijn beste resultaat uit zijn carrière tot dan toe te rijden. Verstappen wordt vierde.

2016 - Kwalificatie: P4 Max Verstappen slaagt er in Q1 niet in om in natte omstandigheden aan de 107%-regel te voldoen. Omdat hij echter wel bij de beste zestien ( in 2016 deden er 22 coureurs mee) staat en de FIA hem toestemming geeft door te gaan naar Q2, kan hij zich 'gewoon' als vierde kwalificeren. 2016 - Race: P5 In de race toont Max Verstappen zijn aanvallende én verdedigende kwaliteiten, tot ongenoegen van Kimi Raikkonen. Verstappen zigzagt over de baan, waardoor de Fin zijn vleugel kapot rijdt. De Ferrari-coureur moet op de streep de Red Bull-rijder voor zich dulden. Verstappen is echter niet blij met P5, aangezien hij vond dat hij werd opgehouden door teamgenoot Daniel Ricciardo, waardoor hij achter de Ferrari's terechtkwam na de pitstops.

2017 - Kwalificatie: P5 Payback-time in 2017? Max Verstappen en Daniel Ricciardo weten zich op de vijfde en zesde plaats te kwalificeren, daar waar de Bulls dat seizoen gewoon thuishoren, zeker in de kwalificatie. 2017 - Race: P5 Dat maakt dat de twee in elkaars buurt rijden kort na de start. In bocht twee verremt de Nederlander zich en botst hij tegen de tweede RB13 van het team. Ricciardo valt uit en noemt Verstappen een slecht verliezer. De Nederlander, die wel door kan rijden en uiteindelijk vijfde wordt, biedt na de race direct zijn excuses aan aan de Australiër.

2018 - Kwalificatie: P7 Wederom wordt de kwalificatie onder natte omstandigheden verreden. Zo goed als men verwachtte dat de RB14 in die omstandigheden zou zijn, zo weerbarstig bleek de bolide daadwerkelijk. Verstappen komt niet verder dan de zevende plaats, alsnog een klap beter dan Daniel Ricciardo op P12. 2018 - Race: DNF De race van Max Verstappen is van bijzonder korte duur. Een probleem met de Renault-motor zorgt ervoor dat de Nederlander al na vijf ronden zijn bolide stil moet zetten. Zodoende staat de teller na vier Hongaarse Grands Prix nog altijd op nul podiumplaatsen voor de Nederlander.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'