Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen jubelt na een van zijn beste Formule 1-starts ooit

Max Verstappen kende een tegenslag kort voor het begin van de Grand Prix van Qatar toen hij een straf kreeg van vijf plaatsen. Het zorgde er vervolgens voor dat hij een van zijn beste starts ooit meemaakte.

Hij zou de race eigenlijk vanaf P2 starten, maar Max Verstappen kreeg een ruim uur voor de start te horen dat hij terug werd gezet naar P7. De reden? Hij had tijdens de kwalificatie dubbele gele vlaggen genegeerd en kreeg daarom een gridstraf van vijf plaatsen. Als een geluk bij een ongeluk stond hij daardoor op de schone lijn en maakte hij een raketstart. "Ja het was een hele goede start", geniet de Nederlander na afloop van de race nog na. Hij reed op de medium banden, terwijl de jongens voor hem op het zachte rubber stonden. Daarom wist hij niet wat hij moest verwachten. "Het is lastig om te voorspellen, want om me heen stonden natuurlijk veel mensen op de zachte band. De twee coureurs voor mijn neus (Valtteri Bottas en Carlos Sainz, red.) reden echter op de medium band en bovendien is het een nieuw circuit."

Verstappen wist niet wat er allemaal kon gebeuren

Verstappen kwam heel goed weg, herinnert hij zich. "Al voor de eerste bocht lag ik op de vierde plek. Dan kom je aan bij bocht een zonder dat je veel ervaring hebt (met starts op dit circuit, red.), dus je weet niet wat er mogelijk is en wat er kan gebeuren." "Ik koos echter de goede lijn op weg naar bocht een en de andere auto's gingen wat wijder dus dat was heel mooi. Het was erg leuk, maar ook hectisch natuurlijk. Je moet wel voorzichtig zijn om geen schade of iets dergelijks op te lopen tijdens zo'n openingsronde", aldus de Nederlander.

1462423239955824642

We zijn los!! Max meteen van P7 naar P4!! Hamilton houdt de leiding...Bottas zakt naar P11 #ZiggoSport #F1 #QatarGP pic.twitter.com/hr78tVpy8x — Ziggo Sport Racing (@ZS_Racing) November 21, 2021

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'