Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen juicht niet te vroeg: "Kan ook zomaar omslaan"

Max Verstappen nam op indrukwekkende wijze revanche voor de zege die hem in 2021 door zijn vingers glipte na een klapband in Bakoe. De Nederlander liet er geen twijfel over bestaan wie de snelste coureur op het Baku City Circuit was.

Marko Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest in de openingsfase nog genoegen nemen met een derde positie in de race, maar dat duurde niet lang. Red Bull koos voor een andere tactiek dan Ferrari en de Nederlander zag Charles Leclerc al relatief vroeg in de race uitvallen

"Vanaf het begin hadden we een hele goede snelheid. De start was al goed, maar ik kon nergens naar toe. Vervolgens probeerde ik Charles in te halen, maar die had net teveel topsnelheid om echt aan te vallen. Daarna kon ik heel goed op mijn banden letten en Checo inhalen", blikt Verstappen terug bij Viaplay.

"Als we hadden moeten pitten tijdens die eerste VSC, want toen zag het er wel goed uit voor Charles, dan had ik dat gat ook wel dichtgereden. De vraag is dan wel of je kan passeren. De snelheid vandaag was wel echt goed tijdens de race."

Verstappen wist na het uitvallen van Leclerc het gat naar teamgenoot Perez dicht te rijden en hem ook direct te passeren. Op eigen kracht, zo onderstreept hij: "Ze hadden niets tegen hem of mij gezegd dat hij me voor moest laten. Ik heb hem gewoon ingehaald."

Na drie races keek Verstappen tegen een achterstand van ruim 40 punten aan ten opzichte van Leclerc. Vijf races later zijn de rollen omgedraaid, want de Ferrari-coureur moet nu 34 punten goedmaken op de Nederlander. Betrouwbaarheid is dan ook cruciaal gebleken dit seizoen.

"We hebben natuurlijk ook wat probleempjes gehad in het begin en moeten ervoor zorgen dat het niet meer gebeurt. Je ziet dan ook gelijk wat voor groot gat er kan ontstaan en hoe het snel om kan slaan. We moeten blijven focussen dat we iedere wedstrijd finishen zonder problemen", aldus Verstappen die weet dat het seizoen nog lang is.

Bekijk hieronder het interview van Max Verstappen bij Viaplay.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17