Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kampte met een mechanisch probleem in de kwalificatie

De achtervleugel van Max Verstappen liet het tijdens de kwalificatie in Brazilië gedeeltelijk afweten, zo blijkt uit de beelden. Het mechanische probleem zal niet bij hebben gedragen aan een betere rondetijd.

Lewis Hamilton was veel en veel te sterk tijdens de kwalificatie in Brazilië, want Max Verstappen zat op vier tienden van een seconde afstand van de Brit. De Nederlander kampte echter met een mechanisch probleem aan zijn achtervleugel. Dat blijkt uit de beelden van de kwalificatie, die we helaas niet kunnen delen. Aan het einde van het lange, rechte stuk is te zien dat de DRS van de Red Bull RB16 van Verstappen geopend is, maar op en neer flappert.

Verstappen vaker getroffen door problemen met achtervleugel

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de achtervleugel. Zo opende het DRS-systeem van Verstappen niet in Zandvoort tijdens zijn beslissende Q3-ronde en ook vorige week ging er in Mexico het een en ander mis en moest er uitgebreid gesleuteld worden aan de vleugel. Alhoewel de problemen ongetwijfeld niet de hoofdoorzaak zijn geweest van het mislopen van de poleposition, zal het zeker niet bij hebben gedragen aan een betere rondetijd. Op de twee rechte stukken kan DRS goed zijn voor meerdere tienden van een seconde aan rondetijd.

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami