Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kan brede glimlach niet verbergen na zien Red Bull-upgrade

Dat Red Bull een upgradepakket heeft meegenomen naar Hongarije was al ver van tevoren aangekondigd. Bij het zien van het 'nieuwe uiterlijk' van de RB19 is Max Verstappen zeer tevreden. Vooral over het uiterlijk is hij te spreken.

Vanzelfsprekend wordt Max Verstappen er in de persconferentie vrijwel direct naar gevraagd. Wat vindt hij van het nieuwe upgradepakket van Red Bull? Voor de microfoon van onder andere RacingNews365 kan hij zijn glimlach niet verbergen en spreekt hij duidelijk zijn tevredenheid uit: "Ziet er goed uit!" De korte constatering van de Nederlander zorgt voor een lachbui onder de aanwezige media, waarna de Nederlander uitlegt dat hij vooral op het uiterlijk doelt. "Normaal maakt zo'n update de auto sneller, maar nu ziet het er ook nog eens goed uit!", aldus Verstappen, die met nog altijd een glimlach op zijn gezicht uitlegt waar verbetering gevonden zou zijn. "In de bochten... Voornamelijk."

Upgrades stonden al maanden gepland

Na de persconferentie neemt Verstappen de tijd om de selecte groep Nederlandse media te woord te staan. Hier legt hij uit dat het upgradepakket al maanden geleden is ingepland voor de Grand Prix van Hongarije. "Gedurende het seizoen geef je aan waar je misschien nog iets meer kan halen dan op andere plekken, maar de updates staan al heel lang gepland. Op zich heb je daar niet heel veel invloed meer op." Of de updates nou echt nodig zijn is een tweede. Verstappen won acht races dit seizoen, teamgenoot Sergio Perez de overige twee. Maar zoals de Limburger al zei, ze stonden toch al gepland. "Al sinds januari, dus het is niks nieuws. Natuurlijk werkt het hele team ook aan het volgende jaar, maar het is niet opeens alsof we nu de focus hebben gelegd op dit soort upgrades. Dit wordt gewoon uitgerold gedurende het seizoen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"