Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen kan dit jaar al kampioen worden"

Voormalig Formule 1-coureur en analist Johnny Herbert denkt dat Max Verstappen niet lang meer hoeft te wachten op zijn eerste wereldtitel. Volgens de Brit kan hij er dit jaar al een gooi naar doen.

Experts buitelen doorgaans over elkaar heen om te roepen dat de coureur Max Verstappen rijp is voor zijn eerste wereldtitel, om daar vervolgens aan toe te voegen dat alles afhangt van hoe goed de auto is. Welnu, ook die valt volgens Johnny Herbert niet tegen en dus is Verstappen in 2019 al titelkandidaat.

"Red Bull staat er bepaald niet slecht voor, dat hebben we wel kunnen zien tijdens de Grand Prix van Australië", aldus de Brit, die in gesprek met Motorsport.com wel onderstreept dat Red Bull stappen moet blijven maken om de Nederlander in staat te blijven stellen om mee te doen voor eremetaal. "De basis is goed, want Verstappen kon zelfs bij Lewis Hamilton aandringen, maar er is nog een lange weg af te leggen. De Honda-motor zal nog echt op de pijnbank gelegd moeten worden en ook qua chassis lijkt Mercedes momenteel de overhand te hebben." Na wat Herbert in het eerste weekend heeft gezien, concludeert hij dat Red Bull meer races kan gaan winnen dan in 2018: "Het totaalpakket is beter. Ik ben er zeker van dat Red Bull wint in Monaco en daar zullen meerdere races op volgen. Veel hangt ook af van wat Mercedes en Ferrari doen, maar aan Verstappen zelf ligt het niet." "Of Max de perfecte coureur is? Misschien nog niet, maar hij leert snel en wordt almaar beter. Ik vind Max Verstappen een hele volwassen rijder, die met een goed stel hersenen dit jaar al in staat is om het Formule 1-kampioenschap te winnen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"