Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kan met zijn hoofd niet bij idiote beschuldigingen: "Om zoiets te denken is belachelijk"

Max Verstappen verafschuwt de complottheorieën rondom zijn overwinning op Zandvoort. Vooral het feit dat Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz haatberichten en bedreigingen kreeg na afloop van de race vindt Verstappen idioot.

Verstappen holland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het feest op Zandvoort was afgelopen weekend groot toen Max Verstappen zijn thuisrace won. Maar op social media heerste er hier en daar een ander sfeertje. Sommige 'fans' dachten namelijk dat AlphaTauri Yuki Tusnoda expres nogmaals het circuit op liet rijden om de Virtual Safety Car in het spel te brengen, zodat Verstappen een 'goedkope' pitstop kon maken.

Onder andere haat en bedreigingen werden richting AlphaTauri en het hoofd van Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz geslingerd. Max Verstappen verafschuwt vanzelfsprekend deze opmerkingen en kan er met zijn hoofd niet bij om zoiets te doen, zo vertelt hij in de microfoon van onder andere RacingNews365.

"Zoiets is niet correct. Ik ben blij dat AlphaTauri een statement heeft gedeeld. Maar deze dingen mogen hoe dan ook gewoon niet gebeuren. Om zoiets te denken is gewoon belachelijk, want waarom zou je denken dat dat mogelijk is in deze sport? Ik kan er ook met mijn hoofd niet bij dat er op individuen gehaat wordt."

"Het is natuurlijk verschrikkelijk", gaat Verstappen verder. "Hannah is een sterk persoon en ze weet wat ze doet. We moeten niet te veel aandacht geven aan de hele situatie want dat verdienen deze mensen niet."

Verstappen: "Er moet een oplossing komen"

De Formule 1, de coureurs en de teams krijgen zowat iedere dag haatberichten en bedreigingen naar hun hoofd geslingerd. Maar ook in andere sporten is dit niet heel veel anders. Met statements proberen de teams en de coureurs er alles aan te doen om deze negatieve opmerkingen te weren, maar het lijkt tot op heden nauwelijks haar vruchten af te werpen.

Verstappen vindt dat de verantwoordelijkheid deels bij de social media-platformen ligt. Zij moeten iets doen aan het probleem. "Het probleem is dat je op social media gewoon kunt zeggen wat je wil. Er moet meer tegen alle haat gedaan worden. Het lijkt erop dat dit soort bedrijven zich er niet genoeg op focussen. Ze moeten met een oplossing komen. Social media is aan het groeien en over het algemeen is het goed dat het er is, maar het heeft ook haar negatieve kant."

"Het maakt niet uit op welk team het gericht is. Het is gewoon idioot. Maar aan het einde van de dag houden we van de sport en kijken we vooruit. Wat andere mensen zeggen op social media boeit ons eigenlijk niet heel veel. Maar zoiets hoort gewoon niet en dat probeer je aan te kaarten zodat het in de komende jaren niet meer mogelijk is om te doen. We zijn een sterk team", sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken