Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kan verjaardagswens Marko in vervulling laten gaan

Wat Helmut Marko betreft maakt men er geen al te groot ding van dat hij vandaag 80 lentes jong is geworden. Over een passend cadeau heeft hij echter wel zijn ideeën.

Helmut Marko blaast vandaag (donderdag) tachtig kaarsjes uit. De Red Bull-teamadviseur spreekt erover in gesprek met OE24 , maar doet dat in uiterst summiere bewoordingen. Gevraagd hoe hij het tracht te vieren, luidt een kort maar krachtig antwoord. "Ik zal het vieren op de vlucht richting Bakoe, maar ik wil niet dat er een heel ding van wordt gemaakt", aldus de Oostenrijker, die wel een idee heeft over een cadeau waar hij zeer content mee zou zijn: "Een overwinning in Azerbeidzjan zou het beste geschenk zijn." Die overwinning moet dan vallen in een weekend waarin een nieuw format wordt uitgeprobeerd. Er worden twee kwalificaties verreden. De reguliere kwalificatie is op vrijdagmiddag en bepaalt de starvolgorde voor zondagmiddag. De kwalificatie voor de sprintrace is op zaterdagmorgen en is dus direct gekoppeld aan de sprintrace later die dag. Marko ziet dat format wel zitten: "Ik zie het als iets positiefs. De organisatoren hebben meer te bieden op de vrijdag en zaterdag, waardoor iedereen meer actie voorgeschoteld krijgt."

Geconfronteerd met het feit dat Max Verstappen aangaf dat hij er bepaald geen fan van is (hoe klassieker het format, hoe beter in de ogen van de Nederlander), lijkt Marko niet te zwaar te tillen aan de woorden van zijn pupil. "Als hij eenmaal gewonnen heeft met dit nieuwe format, is hij er ook meteen van overtuigd", aldus Marko. Namens de voltallige redactie van RacingNews365: "Gefeliciteerd, Helmut!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"