Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kan wel lachen om zeldzame fout: "Crashtest ook weer gedaan!"

Max Verstappen heeft een enigszins rommelig weekend achter de rug in Miami, maar de Nederlander reageert toch nuchter op de zeldzame fout die hij tijdens de race maakte. Uiteindelijk kon hij zelfs lachen om zijn uitstapje in de chicane.

Verstappen Miami race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen leek niet helemaal op zijn gemak te voelen achter het stuur van de RB20 in Miami en tijdens de race werd dat enigszins bevestigd. De Nederlander sleepte poleposition binnen tijdens de kwalificatie op zaterdag en in de beginfase van de race leek hij deze nog te kunnen verzilveren, maar uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in Lando Norris.

Wat vooral opviel aan de race van Verstappen: hij maakte een zeldzame fout. Hij raakte namelijk een paaltje in de krappe chicane, al lijkt Verstappen zich niet al te druk te maken over het voorval. De problemen begonnen namelijk al eerder voor Verstappen. Tijdens de persconferentie legt hij uit dat hij het hele weekend al te maken had met moeilijkheden. "Ik zou gewoon zeggen dat het tijdens de race niet helemaal goed ging, al voelde ik me het hele weekend al niet echt comfortabel", zo legt Verstappen uit tegenover onder meer RacingNews365.

"Op de medium banden was het nog wel oké, maar op de harde banden was het echt één groot drama. Ik had echt een gebrek aan grip en problemen met de balans in de lagesnelheidsbochten. Ik kon ook niet echt op de achterkant leunen in de hogesnelheidsbochten, want dan had ik echt last van onderstuur. Als je die twee problemen al hebt, kan je dat ook niet uitbalanceren omdat je eigenlijk op twee verschillende dingen let. Ik moest gewoon roeien met de riemen die ik had, maar gezien het gebrek aan grip was het niet veel", zo vertelt Verstappen.

Verstappen komt goed weg

Bij de start kwam Verstappen al goed weg. Hij wist teamgenoot Sergio Perez in bocht 1 maar net te ontwijken en was maar wat blij met het feit dat het voorval met een sisser afliep. "Ik besefte me wel dat het gat met Sergio heel klein was, ja. Ik stuurde in en zag zijn banden ineens blokkeren, maar na afloop van de race zag ik pas een krasje op mijn diffuser. Er moet dus wel iets geraakt zijn, want het scheelde echt niet veel en het had echt rampzalig kunnen eindigen. We hebben echt geluk gehad."

Daarnaast raakte Verstappen een paaltje in bocht 15, al is het vooralsnog de vraag hoeveel last Verstappen zelf had van het voorval. De Nederlander kon zelf wel lachen om het incident. "Ik vond dat paaltje gewoon niet leuk, dus ik besloot om hem uit de grond te rijden en de kwaliteit van mijn voorvleugel maar meteen te testen. Dan hebben we de crashtest ook weer gedaan!"

"Voor zover ik weet was er geen schade. Dat paaltje stond nu niet meer in de weg dus daarna had iedereen vrij baan. De auto voelde daarna in ieder geval niet anders aan, dus misschien was eventuele schade eerder al ontstaan. Ik heb dat ding geraakt maar mijn snelheid bleef hetzelfde, dus ik weet het niet", zo sluit Verstappen af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco